Header

Underhållschef

Sandvik i Sandviken söker
Underhållschef
Produktområde Tube, inom Sandvik Materials Technology (SMT), är specialiserat inom sömlösa och svetsade rör och rördelar. Vi är världsledande inom området rörprodukter av avancerade legeringar och rostfria specialstål. Huvudmarknader är kemisk och petrokemisk industri, olja och gas, kraftelektronik och många andra industrigrenar där höga krav ställs på korrosions- och mekaniska egenskaper samt tillförlitlighet.
Till underhållsorganisationen inom produktenheten Ånggeneratorrör söker vi nu en driven och engagerad underhållschef som ska leda funktionens fem till tio medarbetare. Rollen innebär goda möjligheter att vara med och öka effektiviteten i organisationen, där införandet av TPM (Total Productive Maintenance) och samarbetet mellan drift- och underhållsorganisationen är i fokus.
Arbetsuppgifter
Som underhållschef ansvarar du för och driver det övergripande operativa och strategiska arbetet för underhållsverksamheten inom PU SGT, samt delegerar mandat och ansvar ut till organisationen. Du utvecklar visioner och omvandlar dem till implementerbara strategier genom att ansvara för EHS-frågor (Environment, Health & Safety) samt optimerar både resurser och organisation för att uppnå överenskomna verksamhetsmål.
Verksamhetens ständiga förbättringsarbete driver du via Performance Management, och i din roll bidrar du även som resurs för att ta fram långsiktiga investeringsplaner och samverka med produktionsledningen vad det gäller gemensamma strategier och utveckling av TAK i maskinparken.
Du rapporterar till produktionschefen för ånggeneratorrör, och är medlem i funktionens ledningsgrupp.
Din profil
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är en visionär med helhetssyn, som strävar efter ständiga förbättringar av verksamheten i samverkan med andra funktioner. Du har en god teknisk bakgrund och är analytisk och noggrann, med ett systematiskt arbetssätt. Dessutom har du förmågan att motivera och entusiasmera din omgivning.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Fredrik Söderström, rekryterande chef, 026-26 42 83
Fackliga kontaktpersoner
Joseph Osta, Akademikerföreningen, 026-26 46 19
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66
Glenn Holm, Ledarna, 026-26 38 09
Välkommen med din ansökan senast 2014-10-12. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 333834.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Marie From
Följ oss även på facebook.se/sandvik.karriar
Sandvik är en global industrikoncern med avancerade produkter och en världsledande position inom utvalda områden - verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2013 omkring 47 000 medarbetare, representation i 130 länder och en omsättning på cirka 87 300 MSEK.
Deadline: 12 Oct 2014
Job ID: 333834
Apply for this job