Header

Persvoorlichter M/V 32 uur

Als een van onze persvoorlichters ben je een belangrijke factor in het maatschappelijk debat over schone energie, duurzame landbouw, rijke bossen en gezonde oceanen en is het jouw ambitie om het werk van Greenpeace nog beter voor het voetlicht te brengen. 

De unit pers van Greenpeace Nederland maakt deel uit van de afdeling Mobilisatie en bestaat uit een coordinator en drie persvoorlichters. De coordinator is het eerste aanspreekpunt bij de planning en uitvoering van werkzaamheden, de formele leidinggevende taken liggen bij het afdelingshoofd Mobilisatie. De afdeling telt meer dan 20 medewerkers. Naast de unit pers zijn er de unit community development, de unit cross media alsmede een groep van drie mobilisatie strategen.
Taken:
- eerstelijns woordvoering en het begeleiden van woordvoerders
- adviseren over het externe communicatiebeleid en -boodschappen
- schrijven en redigeren van persberichten, opiniestukken en andere teksten aan off- en online media
- onderhouden van contacten met de media en begeleiden van media tijdens onze acties
- leveren van een bijdrage aan de strategische ontwikkeling van onze campagnes
- ontwikkeling van innovatieve journalistieke inhoud voor online media, inclusief de Greenpeace website en andere social media
- een deel van de werkzaamheden wordt verricht vanuit projectgroepen
Wij vragen
- een HBO- of academische opleiding op het terrein van journalistiek/communicatie
- tenminste vijf jaar relevante werkervaring in de journalistiek en/of persvoorlichting
- zeer goede schriftelijke en mondelinge communicatie
- een sterke affiniteit met de doelstellingen van Greenpeace
- belangstelling voor en aantoonbare kennis van de onderwerpen klimaat en energie, hun onderlinge samenhang en de ontwikkelingen op dit terrein in de politiek en in de sector
- ervaring in het werken met beeld, video en online media
- een neus voor nieuws en inzicht in hoe de (online) media werken
- flexibiliteit en het vermogen om te gaan met werkdruk
- vermogen om ook in stressvolle situaties de juiste beslissing te nemen
- bereidheid om het werk flexibel in te delen en soms in weekends en avonduren te werken
Wij bieden
Een arbeidsovereenkomst voor, in eerste instantie, een jaar. Het gaat om een uitdagende en afwisselende functie in een omgeving met betrokken en enthousiaste collega's. Het salaris ligt, afhankelijk van je werkervaring, tussen de EU 2.467 en EU 3.947 bruto bij een voltijd dienstverband (40 uur). Specifieke vragen over de functie kun je stellen aan Alain van der Horst, coordinator pers, via onze receptie tel. (020)6261877. Meer informatie over Greenpeace Nederland vind je opwww.greenpeace.nl.

Wij gaan uit van de kracht van verschillen in achtergrond van onze medewerkers en streven daarom naar meer diversiteit in ons personeelsbestand.
Reacties
Je schriftelijke reactie met CV kun je tot 29 september 2014, o.v.v. ref.nr. PV14-15 GPNL mailen naar werving.nl@greenpeace.org t.a.v. Erwin van Poppel, coordinator unit P&O, tel. (020) 5249504. Ons postadres is Postbus 3946, 1001 AS Amsterdam.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door ons niet op prijs gesteld.