Header

Uitvoerder bouwproject Nicaragua

Gedurende vier maanden zal Stichting SamenScholen, via verschillende projecten, de bevolking van het afgelegen dorp Bum ondersteunen. Samen met de dorpsbewoners bouwen we o.a. een basisschool; Een uitdagend project vanwege de moeilijke ligging en beperkte voorzieningen op de bouwplaats. Wij zijn op zoek naar een uitvoerder die deze uitdaging aangaat in een compleet andere cultuur.
Start project: 1 februari 2015
Einde project: 1 juni 2015
Locatie: afgelegen dorp Bum, regio R.A.A.N., Nicaragua
Stichting SamenScholen
Samen met de lokale bevolking werkt Stichting SamenScholen aan onderwijsverbeteringen aan de Oostkust van Nicaragua, door het bouwen van scholen en het trainen van docenten. We slaan tevens een brug tussen schoolbanken en de arbeidersmarkt door middel van training en het stimuleren van lokaal ondernemerschap. Onze projecten in Nicaragua worden gedragen door Nederlandse vrijwilligers.
Jouw taken
Je bent verantwoordelijke voor het bouwproject. Je begeleidt hetbouwproces en bent het aanspreekpunt op de bouwplaats. Je plant de vrijwilligers in op de verschillende bouwactiviteiten.Je stuurt de materiaalinkoop aan. Je houdt de materiaaladministratie bij en bewaakt het budget. Je rapporteert het verloop van het bouwproces regelmatig naar de Stichting in Nederland en je schrijft een eindrapportage.
Vereisten
- Je hebt ervaring met het aansturen van bouwprocessen
- Ervaring met ontwikkelingswerk of interculturele samenwerking
- Je hebt gevoel voor culturele verschillen en kan afgewogen beslissingen maken
- Goede Spaanse taalvaardigheid
- Je bent flexibel & oplossingsgericht.
- Je bent een groepsmens en je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
- Je staat achter de visie van de Stichting en kunt dit uitdragen
- Sterk verantwoordelijkheidsgevoel
- Je bent beschikbaar voor voorbereidingsbijeenkomsten in NL

Wat wij bieden...
Er zijn geen inschrijvingskosten. Je krijgt betaald naar lokale maatstaven, wat neerkomt op 250 euro per maand. Op locatie is inwoning geregeld, net als lunch en avondeten op werkdagen. Reiskosten zijn voor jezelf.
Interesse?
Stuur je CV en motivatiebrief (incl. 2 referenties) naar:info@stichtingsamenscholen.org. Voor vragen kun je ook bellen 06-51061167.