Header

Fairtrade Gemeente campagne zoekt campagnemedewerker

Fairtrade Gemeente campagne zoekt campagnemedewerker

26 april 2012

De Fairtrade Gemeente campagne stimuleert de verkoop en de promotie van fairtrade producten in heel Nederland. De campagne bestaat al enkele jaren en groeit nog iedere dag. Daarom zoekt Fairtrade Gemeente per direct een tijdelijke campagnemedewerker ter aanvulling van het campagneteam. Onderstaand meer informatie over de functie en de organisatie.

Over Fairtrade Gemeente

‘Fairtrade Gemeente’ is een eervolle titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan fairtrade. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. Daarmee laat een gemeente zien dat niet alleen de lokale overheid, maar ook de plaatselijke retail, horeca, bedrijven en scholen fairtrade producten gebruiken of verkopen. Een onafhankelijke jury beoordeelt of gemeenten voldoen aan deze criteria. De jury kende de titel toe aan 24 gemeenten, waaronder Dordrecht, Eindhoven, Groningen en Utrecht. Nog eens 50 andere gemeenten zijn aan de slag om deze titel ook te verdienen.

De Fairtrade Gemeente campagne in Nederland is een initiatief van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, Stichting Max Havelaar en ontwikkelingsorganisatie ICCO. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Functieomschrijving campagnemedewerker

Als campagnemedewerker help je mee om meer bekendheid te genereren voor de Fairtrade Gemeente campagne. Met de andere leden van het campagneteam werk je op strategisch en uitvoerend niveau aan diverse campagneactiviteiten. De campagne richt zich op een brede doelgroep: van politici en ambtenaren tot winkeliers en scholieren. Deze mensen inspireer jij om van hun gemeente een Fairtrade Gemeente te maken.

Werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan voornamelijk uit: lobby voor fairtrade op landelijk en lokaal niveau, PR voor de campagne en het faciliteren van de achterban met materialen, tools, bijeenkomsten en publieksacties voor hun lokale campagne.

Taken

- Je bent (mede) verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de campagnestrategie
- Je bent (mede) verantwoordelijk voor lobby op (inter)nationaal niveau en ondersteunt vrijwilligers bij hun lokale lobby voor fairtrade
- Je denkt mee over de campagnestrategie
- Je legt over de strategie en voortgang van de campagne verantwoording af aan de stuurgroep van de Fairtrade Gemeente campagne
- Je zorgt met je collega’s voor de praktische uitvoering van de campagne
- Je bedenkt publieksacties, rolt deze uit en onderhoud de contacten met de landelijke pers
- Je ontwikkelt promotiematerialen
- Je organiseert inspirerende bijeenkomsten voor de achterban, bereidt deze inhoudelijk voor en verzorgt workshops en presentaties op de dag zelf
- Je bent aanspreekpunt voor de landelijke partners en vrijwilligers van de Fairtrade Gemeenten en inspireert hen om aan de slag te gaan met eerlijke handel

Competenties en karakter

- Creatief en flexibel
- Een teamplayer die ook zelfstandig kan werken
- Goede schrijf- en spreekvaardigheden
- Een multimediaal talent dat op interactieve wijze een brede doelgroep betrekt
- Klantgericht en een relatiebouwer
- Een sterke communicator met strategisch inzicht, die graag meewerkt in de uitvoering
- Een doener die kan organiseren en houdt van een veelzijdig takenpakket
- Affiniteit met fairtrade, de Fairtrade Gemeente campagne en werken met vrijwilligers

Plaats in de organisatie

De standplaats van de campagnemedewerker is het kantoor van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels in Culemborg. Daar bevindt zich het campagnesecretariaat van de Fairtrade Gemeente campagne en is de standplaats van alle campagnemedewerkers. In totaal werken op het kantoor tien mensen. Voor Fairtrade Gemeenten werk je direct samen met de directeur, de campagnecoordinator, twee campagnemedewerkers, en een stagiair. Daarnaast heb je intensief contact met leden van de stuurgroep van de Fairtrade Gemeente campagne. In de stuurgroep zijn mensen vertegenwoordigd van de drie initiatiefnemers van de campagne: ICCO, Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar.

Cultuur van de organisatie

Professioneel, informeel, open, betrokken, collegiaal.

Opleiding en ervaring

- Minimaal HBO Communicatie of Voorlichting en Journalistiek (of soortgelijke opleiding); en
- Minimaal 3 tot 5 ervaring in een vergelijkbare functie.

Dienstverband

Het dienstverband kan op korte termijn ingaan. Een tijdelijk contract voor de periode tot 31 december 2012 op parttime basis voor 32 uur per week.

Salaris

Het salaris voor deze functie ligt tussen €2347 en €3288 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (salarisschaal 8 CAO Welzijn).

Interesse?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur je motivatiebrief en CV dan uiterlijk woensdag 9 mei 2012 naar het e-mailadres van campagnesecretariaat van Fairtrade Gemeenten, t.a.v. Mélinda Choo (campagnecoördinator): info@fairtradegemeenten.nl

Voor vragen kun je bellen met het campagnesecretariaat van Fairtrade Gemeente: 0345-479250.