Header

Africa Interactive zoekt een Business Development Manager

Dit is de kans om eens iets goed te doen met je commerciƫle talent!

Africa Interactive zoekt een Business Development Manager (m/v)

Africa Interactive is een dynamisch media bedrijf met vernieuwende kijk op de kracht van nieuwe media. We combineren een commerciƫle doelstelling met een sterk sociaal karakter en bewijzen dat deze twee heel goed samengaan. We zijn een platte, flexibele organisatie die snel groeit en verwachten een grote mate van inzet en flexibiliteit van onze medewerkers.

Voor onze klanten produceren we content producties (met name video, maar ook tekst en fotografie), websites alsook communicatie en marketingconcepten, waarbij ons groeiende netwerk in Afrika en daarbuiten altijd een unieke meerwaarde is. Wij vliegen in principe geen westerse crews in, maar maken bij ons werk altijd gebruik van lokaal talent. Op deze manier produceren we snel, relatief goedkoop en bovenal op verantwoorde wijze hoogwaardige content voor onze klanten.

In de afgelopen vier jaar ontwikkelde Africa Interactive een groeiend wereldomvattend netwerk van meer dan 3.000 mediaprofessionals in meer dan 70 landen. Onze klanten zijn zowel NGO’s, overheid als ook commerciĆ«le bedrijven (multinationals) met belangen in ontwikkelingslanden.
Africa Interactive heeft inmiddels kantoren in Amsterdam, Accra en Nairobi en bedienen klanten in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Belgiƫ, Groot Brittanniƫ, Zweden en de VS.

Wij zoeken voor het uitbouwen en onderhouden van ons klantenbestand een commerciƫle creatieveling die in teamverband wil bouwen aan de groei van ons bedrijf. Uiteraard willen we iemand met een gedreven persoonlijkheid die duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen minstens zo belangrijk vindt als een goed commercieel resultaat. De standplaats voor deze functie is Amsterdam en het betreft een full time functie.

Functieprofiel:
- Je bent mede verantwoordelijk voor het sales jaarplan en rapporteert direct aan de directeur,
- Je denkt mee over het op- en uitbouwen van Africa Interactive,
- Je bent verantwoordelijk voor het uitbouwen en verbeteren van de bestaande klanten in binnen- en buitenland,
- Je draagt de verantwoordelijkheid over het behalen van de gestelde sales en omzet targets,
- Je denkt mee over de ontwikkeling van nieuwe communicatie en media producten en diensten voor onze klanten,
- Je werkt hands-on mee aan de producties voor onze klanten,

We zoeken een commercieel talent:
- met enige jaren marketing communicatie en/of sales ervaring en een goed netwerk op niveau,
- die werkt en denkt op WO niveau,
- met kennis en ervaring met de mediawereld liefst op meerdere terreinen zoals format ontwikkeling, media sales en/of sociale media,
- met grote affiniteit met ontwikkelingssamenwerking en/of zaken doen in opkomende markten
- met een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse, Engelse, Franse en liefst ook de Duitse taal. Meerdere talen zoals Swahili of Arabisch strekken tot aanbeveling.

Onze ideale kandidaat is:
- ondernemend, doelgericht en heeft geen 9 tot 5 mentaliteit,
- heeft diepgang, is inhoudelijk sterk en overtuigend,
- conceptueel creatief en leergierig,
- in staat zelfstandig te werken,
- heeft een grote affiniteit met verantwoord ondernemen,
- is klantgericht, representatief en beschikt over grote sociale en communicatieve vaardigheden.

Voor meer informatie over deze functie kan contact worden opgenomen met Pieter van Twisk of Emile Schmitz op nummer 020 4231644 (emile@africa-interactive.com)
Van sollicitanten verwachten wij een motivatiebrief en een CV. Deze kunnen voor 5 september gestuurd worden naar Pieter van Twisk (pieter@africa-interactive.com).