Header

Programmaleider Internationaal : Noord-Holland

Gevraagd:

Programmaleider internationaal voor 28 uur per week (m/v)

De afdeling internationaal

Doel van de afdeling internationaal is het begeleiden van de uitvoer van internationale projecten op het gebied van Harm Reduction voor middelengebruikers. De afdeling internationaal bestaat ruim 15 jaar en verwerft en implementeert projecten die zich richten op de regio’s Oost Europa/Centraal Azië, Zuid en Zuidoost Azië, de MEWA regio en Afrika. Internationale projecten van Mainline worden uitgevoerd door lokale organisaties onder begeleiding en inhoudelijke en financiële eindverantwoordelijkheid van de afdeling internationaal.

De huidige internationale projectenportfolio bestaat voor een groot gedeelte uit de implementatie van Bridging the Gaps: Health and Rights for Key Populations. Dit omvangrijke meerjarige programma wordt voor 75% gefinancierd onder het Key Populations Fonds door het ministerie van buitenlandse zaken en wordt uitgevoerd door een alliantie van Nederlandse NGO’s en global networks of key populations onder leiding van Aids Fonds. Mainline voert haar gedeelte uit in Kenia, Indonesië, Nepal en Pakistan. Daarnaast implementeert de internationale afdeling een aantal kleinere internationale projecten en zijn er projecten in ontwikkeling of in aanvraag.

De functie

De nadruk in deze functie ligt op acquisitie en netwerkontwikkeling voor de afdeling internationaal. Als programmaleider geef je tevens leiding aan de afdeling internationaal en de internationale medewerkers. Daarnaast ben je lid van het management team en draag je actief bij aan de strategische richting van de organisatie.

Je bent een echte netwerker en hebt een ondernemende persoonlijkheid en ruime ervaring in het werven van internationale projectfinanciering. Daarnaast heb je ervaring met het aansturen van professionals. Je houdt overzicht en bewaart de rust in een hectisch werkveld met veel onverwachte wendingen.

De programmaleider ontvangt leiding van de directeur. De afdeling bestaat naast de programmaleider uit 2 projectleiders en een projectmedewerker.

Wij bieden:

  • Een salaris tussen de EUR 3.329 en EUR 4.057 op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van de werkervaring.
  • Een contract voor 1 jaar, bij gebleken geschiktheid en financiële ruimte is het de intentie om te verlengen.
  • Flexibele werktijden.
  • Kleine dynamische organisatie met ervaren en creatieve mensen.
  • Een platte organisatiestructuur met veel ruimte voor eigen initiatief.

Wij vragen:

  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Affiniteit met de doelgroep middelengebruikers.
  • Basiskennis van Harm Reduction of bereidheid deze kennis snel op te doen.
  • Minimaal 2 jaar ervaring met het resultaatgericht aansturen van professionals en project teams in de non-profit.
  • Aantoonbare ervaring met succesvolle internationale institutionele fondsenwerving en overige acquisitie en een breed netwerk.
  • Een helikopterview en een oplossingsgerichte instelling.
  • Kennis van en visie op internationale (donor) ontwikkelingen op de terreinen hiv/aids, mensenrechten, publieke gezondheid en key populations.
  • Kennis van de internationale en Nederlandse spelers en het professionele werkveld die het drugsbeleid en het gezondheidsbeleid financieren en uitvoeren.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Vloeiend in het Engels en het Nederlands.
  • Bereid en in staat om een actieve bijdrage te leveren aan de strategische, financiële en inhoudelijke ontwikkeling van Mainline.
  • Internationale werkervaring.

Achtergrond Mainline

Stichting Mainline is een non-profit organisatie die zich inzet voor de verbetering van de gezondheid en kwaliteit van leven van druggebruikers. Uitgangspunt is de acceptatie van druggebruik. Direct contact met druggebruikers middels nationaal veldwerk stelt Mainline in staat nieuwe ontwikkelingen binnen de gebruikerswereld in een vroeg stadium te signaleren en analyseren.

Deze werkwijze maakt doelgerichte harm reduction mogelijk, en leidt niet alleen tot gezondheidsvoorlichting aan druggebruikers en het beperken van gezondheidsschade bij druggebruik, maar ook tot beleidssignalering, onderzoek, advies, ondersteuning van organisaties en trainingen.

Interesse?

Stuur uiterlijk 24 september 2012 per email een sollicitatiebrief en cv naar Desiree van Dok, office manager op d.vandok@mainline.nl.

De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 4 oktober 2012. Wij nemen alleen contact op met kandidaten die uitgenodigd worden voor de eerste ronde.

Voor meer informatie over de functie kun je tot uiterlijk 15 september 2012 een email sturen aan Janine Wildschut, International Project Manager op j.wildschut@mainline.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie over Stichting Mainline, zie de website www.mainline.nl