Header

Vereniging Milieudefensie Campaigner Verkeer

Milieudefensie streeft al sinds 1971 naar een duurzame, schone wereld waarin het goed toeven is, en waarin het draagvermogen van de aarde volledig wordt gerespecteerd en ten goede komt aan de gehele wereldbevolking.

Met het oplossen en voorkomen van milieuproblemen is een wereld te winnen. Voor onszelf en toekomstige generaties. Milieudefensie is een beweging van mensen die zich hiervoor inzet: lokaal, landelijk én wereldwijd als lid van Friends of the Earth International.

Wij werken op drie thema's: Verkeer, Internationaal en Voedsel.

Voor het thema Verkeer zijn wij per direct op zoek naar een:

Campaigner Verkeer
(0.8 fte)


De campaigner verbindt inhoudelijk en politiek werk met mobilisatie en actieve ondersteuning van lokale afdelingen en actiegroepen. De campaigner is inhoudelijk breed georiënteerd en in staat zich snel de thema's van Milieudefensie eigen te maken. De campaigner wordt in eerste instantie geplaatst in het team Verkeer op het project luchtkwaliteit. Op termijn kan de campaigner ook bij andere thema's ingezet worden.

Taken en verantwoordelijkheden:
De campaigner is mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een inhoudelijke visie, strategie en standpunten binnen het team. Hij/zij is samen met de achterbanmedewerker aanspreekpunt voor lokale groepen en adviseert groepen strategisch, inhoudelijk en praktisch.

Wij zoeken iemand die:
- inhoudelijk op de hoogte is van luchtkwaliteits- en algemene verkeersproblematiek
- ervaring heeft met campagnes en met achterbanwerk/organizing;
- ervaring heeft met politieke lobby op lokaal niveau en gemeentelijk beleid;
- zowel creatief als planmatig is, initiatief toont en verantwoordelijkheid neemt;
- in staat is om in teamverband een bijdrage te leveren aan effectieve plannen;
- beschikt over analytisch vermogen;
- in staat is om mensen te enthousiasmeren en activeren;
- over HBO werk- en denkniveau beschikt;
- bereid is in avonden of weekenden te werken om lokale groepen in het land te bezoeken.

Wij bieden:
Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Het salaris ligt tussen € 2.451,- en € 3.293,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Meer informatie bij:
Ivo Stumpe, campagneleider Verkeer, 020 550 73 00. Reacties met motivatie vóór maandag 17 september naar solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van vacature ‘ Campaigner Verkeer’.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 24 september.