Header

Agriterra Relatiebeheerder

Making cooperatives bankable


Wij zoeken een collega die staat voor ondernemerschap in ontwikkeling

Door de eeuwen heen en wereldwijd zoeken boeren betrouwbare afnemers, gegarandeerde afzet en een zo optimaal mogelijke verwerking van hun producten. Krachtenbundeling en schaalvergroting zijn daarbij onontbeerlijk gebleken om als boer marktmacht te creëren. Zijn in Nederland coöperatieve bedrijven beeldbepalend voor de agrarische sector, ook in ontwikkelingslanden slaan de boeren de handen ineen om gezamenlijk een sterke positie in de markt te verwerven. Zij verenigen zich in coöperaties en andere vormen van boergenoteerde bedrijven.

Het team boergenoteerde bedrijven van Agriterra adviseert en begeleidt coöperatieve bedrijven in ontwikkelingslanden op het gebied van ondernemerschap, goed bestuur, business planning, financieel management en bedrijfsvoering. Eenmaal investeringsrijp bemiddelt Agriterra bij banken, investeerders en andere dienstverleners zodat de klant haar investeringsplannen kan uitvoeren. Ook bij de implementatie van de business plannen kunnen de klanten een beroep doen de diensten van het team boergenoteerde bedrijven van Agriterra

In de advisering en begeleiding van onze klanten speelt het Nederlands agrarisch bedrijfsleven een actieve rol. Nederlandse bedrijven werken samen met Agriterra om zo vorm te geven aan hun MVO-beleid, als aanvulling op hun P&O beleid en/of voor het verkennen van nieuwe markten.

Ter ondersteuning van het team ‘boergenoteerde bedrijven’ zoekt Agriterra een

relatiebeheerder m/v

Standplaats: Arnhem, bereidheid tot reizen
fulltime aanstelling (36 uur) voor de duur van 12 maanden met mogelijkheid tot verlenging

Functieomschrijving
Als relatiebeheerder werk je onder directe verantwoordelijkheid van de manager van het team ‘boergenoteerde bedrijven’. Je ondersteunt en begeleidt onze klanten, coöperaties en andere door boeren geleide agro-bedrijven, bij het realiseren van hun ambities. Daarbij speelt de relatiebeheerder een voortrekkersrol in het tot stand komen van resultaatgerichte dienstverlening (advisering en financiering), mobiliseert hiervoor de inzet van het Nederlands agrarisch bedrijfsleven en doet aan acquisitie voor het aantrekken van vreemd vermogen t.b.v. onze klanten.

Meer algemeen zijn de taken van een relatiebeheerder bij Agriterra de volgende:

  • Speelt een voortrekkersrol in het tot stand komen van resultaatgerichte dienstverlening (advisering en financiering) om haar of zijn klanten te versterken binnen de specifieke doelstellingen afgesproken in het team
  • Bevordert de onderlinge samenwerking van coöperaties uit ontwikkelingslanden en het Nederlands agrarisch bedrijfsleven, en met kennisnetwerken en derden ten behoeve van economische bedrijvigheid en ondernemerschap
  • Bevordert de uitwisseling, begeleiding, coaching, training, advisering, opleiding van leden, medewerkers en bestuurders van boergenoteerde bedrijven.
  • Is eindverantwoordelijk, met ondersteuning van de financieel administratief medewerker, voor de analyse en beoordeling van eindafrekeningen, jaarrekeningen en auditrapporten van klanten.
  • Organiseert adviseringsmissies op basis van adviesvragen van klanten
  • Pleegt prospectie naar potentiële klanten
  • Helpt in de acquisitie van financiers conform het teamplan.
  • Zorgt voor de planning van en verslaglegging over resultaten van projecten en adviseringsactiviteiten

Functie-eisen

  • Heb je academisch werk- en denkniveau op gebied van bedrijfseconomie, bedrijfskunde, financieel management en heb je (als pre) kennis en ervaring op het gebied van financiële dienstverlening?
  • Heb je affiniteit met de agrarische sector, spreek je de taal van het Nederlands agrarisch bedrijfsleven en ben je enthousiast over de coöperatieve bedrijfsvorm?
  • Heb je minimaal 4 jaar werkervaring in een ontwikkelingsland bij voorkeur in het agrarisch bedrijfsleven en/of met coöperaties?
  • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend en heb je daarnaast als pre nog kennis van de Spaanse taal?
  • Beschik je naast een enthousiaste, resultaat- en servicegerichte instelling over goede mondelinge en schriftelijke (redactionele) vaardigheden?

Als je deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden dan ben je wellicht de collega die we zoeken.

Aangeboden
Salarisindicatie: 2911-4455 euro bruto bij een fulltime dienstverband


Sollicitatie
Agriterra
t.a.v.mevr. Annemarie Dresen
Postbus 158
6800 AD Arnhem

tel: (0031) 026 4455445
e-mail: dresen@agriterra.org

Informatie over de functie kun je ook inwinnen bij Cees van Rij, teammanager, via hetzelfde telefoonnummer.

Reageer vóór 23 september. De eerste sollicitatiegesprekken vinden zeer waarschijnlijk plaats in week 41 of 42. Vermeld bij je sollicitatie "relatiebeheerder" en het medium waar je de advertentie aantrof.