Header

Programma assistenten voor de regioteams Azië, Latijns Amerika, Engels- en Franstalig Afrika

Let op: dit betreft een vacature in het kader van de Startersbeursregeling:  alleen jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar, woonachtig in één van de deelnemende gemeenten kunnen reageren op deze vacature. Zie www.startersbeurs.nu voor de overige voorwaarden. Bij sollicitatie zal in overleg met de kandidaat onderzocht worden of u in aanmerking komt voor een Startersbeurs.
Het Liliane Fonds ondersteunt samen met lokale partners kinderen met een handicap in ruim 30 ontwikkelingslanden. Kinderen krijgen individuele hulp op maat, vaak op meerdere gebieden: (para)medische zorg, onderwijs en werk en inkomen. Daarbij kijken we ook naar de toegankelijkheid en de houding van hun omgeving. We willen bereiken dat kinderen minder worden belemmerd door hun handicap en meer mogelijkheden hebben om mee te doen met de wereld om hen heen. In 2012 waren we betrokken bij de hulp aan bijna 84.000 kinderen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.
We ondersteunen de directe hulp aan kinderen door (mede)financiering van lokale capaciteitsversterking: we investeren in mensen middelen en voorzieningen. Op ons kantoor in 's Hertogenbosch werken 55 medewerkers in dienstverband (ruim 39 fte’s) en ruim 160 vrijwilligers.
Helpt u ons mee?
Het Liliane Fonds biedt op de afdeling Programma’s PER DIRECT een viertal werkervaringsplaatsen voor:
PROGRAMMA ASSISTENTEN VOOR DE REGIOTEAMS AZIË, LATIJNS AMERIKA, ENGELS- EN FRANSTALIG AFRIKA
(het betreft werkervaringsplaatsen in het kader van de Startersbeursregeling voor 32 uur per week)
Wat doet u als programma assistent?
De programma assistent ondersteunt de werkzaamheden van de programmamedewerker voor één of meerdere landen binnen de betreffende regio. In overleg wordt ondersteuning geboden bij taken t.b.v. de aansturing van een landenprogramma, zoals de registratie, beoordeling en afhandeling van projecten, het beoordelen van jaarplannen en rapportages en de inhoudelijke ondersteuning van partners op beleidsthema’s. De programma assistent treedt daarnaast op als sparring partner voor de programma medewerker en biedt administratieve ondersteuning.
De programma assistent werkt nauw samen met de programma medewerker. Werkdagen worden in overleg bepaald.
Achtergrond, vaardigheden en competenties
U werkt en denkt op (ten minste) HBO-niveau
U hebt bij voorkeur relevante ervaring in één of meer (para)medische en/of sociale projecten in (een) ontwikkelingsland(en)
U bent geïnteresseerd in de ontwikkelingen binnen de sector ontwikkelingssamenwerking
U hebt een uitstekende beheersing van het Engels, Spaans of Frans
U hebt een multicultureel bewustzijn
U werkt zelfstandig en resultaatgericht
U beschikt over uitstekende computervaardigheden
Wij bieden
een boeiende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is
een aangename werksfeer
begeleiding en vergoeding volgens de voorwaarden van de Startersbeurs (www.startersbeurs.nu)
Sollicitatie
Als u belangstelling hebt en voldoet aan het profiel, dan ontvangen we graag uiterlijk voor 29 november a.s. uw gemotiveerde sollicitatie en CV, die u per e-mail kunt sturen aan het team P&O (personeel@lilianefonds.nl). Voor meer informatie over de functie kunt u ook telefonisch contact opnemen met Maaike Scholten, medewerker P&O (073-518 94 20). Een uitgebreid functieprofiel is op aanvraag beschikbaar.
Voor meer informatie over het Liliane Fonds zie www.lilianefonds.nl.