Header

Medewerker Programma Afdeling

Medewerker programma afdeling (hbo/wo)

Heb jij de ambitie om uit te groeien tot een professional in een internationale omgeving binnen ontwikkelingssamenwerking en noodhulp? Wil je je talenten inzetten daar waar je echte duurzame verbetering kunt realiseren? En lijkt het ondersteunen bij het monitoren van programma’s, het schrijven van programma voorstellen en het acquireren van overheidsfondsen je wat? Dan is werken op onze programma afdeling wellicht wat voor jou! Graag komen wij met je in contact!

Over World Vision
Kinderen in armoede verdienen een leven dat helemaal tot bloei komt. World Vision is een christelijke hulporganisatie die de leefomstandigheden van kinderen in ontwikkelingslanden, duurzaam wil verbeteren. Wij richten ons op noodhulp, duurzame ontwikkeling en beleidsbeïnvloeding zonder onderscheid te maken naar geloof, ras en/of politieke overtuiging. World Vision werkt in bijna 100 landen in nauwe samenwerking met lokale en internationale organisaties. Jaarlijks bereiken we miljoenen mensen met noodhulp en duurzame ontwikkeling. Om ons doel te bereiken wordt een aanzienlijk deel van onze programma's gefinancierd uit overheidssubsidies.

Inhoud van de functie
In deze functie ben je verantwoordelijk om samen met het team van de afdeling een programma portfolio in Afrika en Azië te beheren en te monitoren. De afdeling acquireert ook subsidies van de Nederlandse overheid, EuropAid en ECHO, om daarmee het werk van World Vision mede mogelijk te maken! Daarnaast ondersteun je in het opzetten van voorstellen ten behoeve van het bedrijfsleven, institutionele fondsen, en andere major donors en ben je de schakel om de vertaalslag te maken tussen de inhoudelijke informatie uit de programma’s en bruikbare elementen bij de afdelingen marketing en communicatie. Het kan voorkomen dat je een programma bezoekt voor monitoring of ondersteuning van het lokale World Vision team. Deze reizen zijn incidenteel en duren niet langer dan enkele weken. Het betreft een fulltime functie waarin veel van je gevraagd wordt. Vanzelfsprekend kan de functie en de doelstelling waarvoor wij werken je ook veel brengen.

Wij vragen
• Een afgeronde HBO/WO opleiding bij voorkeur in een relevante richting (ontwikkelingssamenwerking)
• Je kunt projectmatig en planmatig werken en hebt deze ervaring 1-2 jaar opgedaan in het buitenland.
• Een zelfstandige werker, pragmatisch en resultaatgericht.
• Iemand die onder druk juist tot resultaten komt!
• Een echte relatiebouwer.
• Het is een pré als je al bekend bent met programma-voorstellen of gewerkt hebt binnen een programma.
• Ook beschik je over goede (cross-culturele) sociale en communicatieve vaardigheden.
• Je hebt een uitstekende beheersing (spreken en schrijven) van de Nederlandse en Engelse taal. De beheersing van het Portugees is een pré.
• Je staat als overtuigd christen in het leven.

Herken je jezelf in deze omschrijving? Wij komen graag met je in contact, bel ook gerust voor meer informatie.

Wij bieden
• Een baan waarmee je bijdraagt aan onze diepe motivatie om elk kind tot bloei te brengen!
• Het gaat om een fulltime functie (38 uur/week) met eerst een jaarcontract. De functie is per direct beschikbaar. Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante werkervaring.
• Een professionele, stimulerende werkomgeving in een internationale organisatie.
• De mogelijkheid om flexibel te werken.
• Deels thuis werken is een optie.

Informatie en sollicitatie
Heb je nog vragen bij de functie, neem dan contact op met:
Ronnie Hahné (tel. 033 - 464 34 44).
Als jij je herkent in het profiel en je kunt je vinden in de visie van World Vision dan ontvangen we graag je motivatiebrief met CV voor 27 juni 2014. Je kunt deze sturen aan ingrid_voortman@worldvision.nl , t.a.v. Ingrid Voortman.