Header

Adviseur Internettechnologie

ICCO, partner van ondernemende mensen

ICCO is de interkerkelijke organisatie voor internationale ontwikkelingssamenwerking. Wereldwijd geven wij financiële steun en advies aan lokale organisaties en netwerken die zich inzetten voor toegang tot basisvoorzieningen, het op gang brengen van duurzame economische ontwikkelingen en het bevorderen van vrede en democratie.

Ook verbinden wij ondernemende mensen in Nederland en in ontwikkelingslanden met elkaar. Wij werken intensief samen met maatschappelijke organisaties waaronder ontwikkelingsorganisaties, onderwijsinstellingen en bedrijven. Zo helpen wij mensen in Latijns Amerika, Azië, Afrika en Oost Europa een menswaardig bestaan op te bouwen en economisch op eigen benen te staan.

Aan het einde van 2010 heeft ICCO zich getransformeerd tot een Internationale Netwerk Organisatie, die bestaat uit een Global Office in Utrecht en 7 Regiokantoren in Malawi, Mali, Oeganda, India, Indonesië, Nicaragua en Bolivia. De organisatie laat zich adviseren door 7 Regional Councils en de International Advisory Council.

De afdeling ICT is op zoek naar een

Adviseur Internettechnologie (M-V)

16-20 uur per week, startend met een contract voor een jaar

Over de afdeling

De afdeling ICT bestaat uit 10 medewerkers die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor infrastructuur, kantoorautomatisering, organisatie specifieke standaard- en maatwerkoplossingen (beheer en onderhoud) en gebruikersondersteuning. Het scala aan werkzaamheden binnen een klein team, waarbij onderlinge vervanging soms ook tussen verschillende functies noodzakelijk is, zorgt voor een interessante en afwisselende job.

Over de functie

Als technisch expert op het gebied van internettechnologie ben je verantwoordelijk voor de technische realisatie en het professioneel technisch beheer van de verschillende websites, webbased tools (en daaraan verwante databases en interfaces) die ICCO heeft en wil ontwikkelen. Je stemt daarbij intensief af met verschillende betrokkenen binnen en buiten ICCO. Je beoordeelt ideeën en functionele vragen vanuit de organisatie op hun bijdrage aan de organisatiedoelstellingen van ICCO en op de inpasbaarheid binnen de technische infrastructuur, vertaalt deze naar concrete ontwerpen en bewaakt de kwaliteit van opgeleverde technische oplossingen. Je legt verantwoording af aan het Hoofd ICT.

Wat vragen wij

  • Je beschikt minimaal over een HBO of WO werk- en denkniveau (informatica en/of informatiekundige achtergrond).
  • Je hebt enkele jaren ervaring op een dergelijke positie.
  • Je hebt kennis van veel gebruikte methoden, technieken, standaards en tools voor website development en de onderliggende infrastructuren, zoals ITIL, Prince2, CMS-en, PHP, HTML, CSS, SQL-databases, Coldfusion e.d.
  • Je bent ervaren in het opstellen van business cases, begrotingen en kosten/baten analyses.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, overtuigingskracht en adviesvaardigheden.
  • Je communiceert moeiteloos met gebruikers, ICT-medewerkers en management. Klantgerichtheid is daarbij een belangrijke eigenschap, naast een goed ontwikkeld analytisch vermogen.
  • Je kunt projectmatig werken, hebt probleem oplossend vermogen en bent creatief.
  • Je hebt een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je hebt belangstelling voor ontwikkelingssamenwerking en affiniteit met de protestants-christelijke identiteit van ICCO.

Van onze kant kun je rekenen op een goede werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief. Het salaris is conform de ICCO-regeling (schaal 9) en bedraagt maximaal € 3.325,--bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

De standplaats is Utrecht

Voor meer informatie over de functie bel je met Remmert van Eijle, Hoofd ICT, telefoon 030 -880 1835. Je schriftelijke sollicitatie, met CV, kun je vóór 7 mei a.s. per e-mail sturen naar ICCO, afdeling HR, vacancies@icco.nl, onder vermelding van vacature 2012-010. Algemene informatie over ICCO vind je op onze website: http://www.icco.nl.