Header

leden vor heet College voor de Rechten van de Mens

College voor de Rechten van de Mens

Utrecht, Netherlands


Bij Wet van 6 december 2011 is voorzien in de oprichting van het College voor de Rechten van de Mens, een onafhankelijk zelfstandig bestuursorgaan. De algemene wettelijke opdracht van het College voor de Rechten van de Mens is het beschermen en bevorderen van de mensenrechten in Nederland.

De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) treedt op als kwartiermaker voor het College voor de Rechten van de Mens in oprichting. Bij de volledige inwerkintreding van de Wet zal de CGB opgaan in het College, waarbij het huidige mandaat en de taken van de CGB behouden blijven. De voorzitter, ondervoorzitters en de leden van de CGB nemen met behoud van hun lopende benoemingstermijnen van rechtswege gelijke posities in het College. Na voorbereiding door de CGB zal het College in nieuwe samenstelling visie, missie en strategisch plan van de organisatie vaststellen.

Met de benoeming van drie nieuwe Collegeleden wordt beoogd te voorzien in de noodzakelijke aanvulling van kennis en vaardigheden van het College als ook in maximale vernieuwing van de samenstelling en de uitstraling van het College. In de behoefte aan kennis en vaardigheden met betrekking tot de oordelende taak op het terrein van de gelijke behandeling is thans voldoende voorzien.

De Raad van Advies adviseert de Minister van Veiligheid en Justitie over de benoeming van de leden en de plaatsvervangende leden van het College in overeenstemming met het College. Ten behoeve van de eerste werving en selectie van drie leden voor het toekomstig College voor de Rechten van de Mens is een protocol opgesteld.

Functie-eisen

  • De thans te werven Collegeleden voldoen aan de competentie-eisen zoals verwoord in het algemene functieprofiel Collegelid, waarbij niet elk van hen over een juridische achtergrond behoeft te beschikken;
  • In aanvulling daarop heeft het College voorkeur voor kandidaten met kennis en vaardigheden op een of meer van de volgende terreinen:

- empirisch en/of toegepast onderzoek, bij voorkeur in andere dan juridische disciplines;
- positionering en verwezenlijking van economische, sociale en culturele rechten;
- actieve band/toegang op inhoudelijk strategisch niveau tot het bedrijfsleven.

De functie is gewaardeerd op schaal 15, circa € 95.000,-- op fulltime basis.

Uw reactie

Uitgebreide informatie over de vacature vindt u op www.publicspirit.nl of www.naareenmensenrechteninstituut.nl.

Uw gemotiveerde sollicitatie, voorzien van uitgebreid curriculum vitae, kunt u indienen tot en met 14 mei aanstaande, via de website van PublicSpirit of e-mailen naar: info@publicspirit.nl, ter attentie van de heer mr. Gert-Jan Jongkind, senior consultant, Helsinkilaan 4, 3446 AH Woerden, telefoon 0348 – 457050.