Header

Plan Nederland Coördinator ICT

Plan. Girls first

Wereldwijd groeien miljoenen kinderen op in armoede. Ze hebben honger, krijgen geen goede gezondheidszorg en gaan niet naar school. ontwikkelingsorganisatie Plan zet zich al 75 jaar in voor deze kinderen. In vijftig landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika voert Plan projecten uit om de levenssituatie van kinderen blijvend te verbeteren. Omdat meisjes wereldwijd systematisch worden achtergesteld en gediscrimineerd, besteedt Plan extra aandacht aan meisjes. Plan wil meisjes dezelfde rechten en kansen geven als jongens.

In Nederland draagt Plan er met 85 medewerkers, ruim 250 vrijwilligers en meer dan 100.000 sponsors aan bij dat kinderen wereldwijd de kansen krijgen die ze verdienen.

Op dit moment wordt binnen Plan Nederland gewerkt aan het herinrichten van de afdeling ICT. Een onderdeel daarvan is outsourcing van (een deel van) onze ICT activiteiten naar externe partijen. Daarom ontstaat op onze afdeling Bedrijfsvoering & Financiën een nieuwe fulltime functie voor:

ICT Coördinator (m/v)

Plaats in de organisatie
Legt verantwoording af en rapporteert aan de Chief Financial Officer.

Doel van de functie
De ICT Coördinator is verantwoordelijk voor het managen van de ICT relaties binnen de Plan organisatie en met de leveranciers. Daarnaast is de ICT coördinator verantwoordelijk voor ICT projectmanagement. De ICT coördinator is de regisseur t.a.v. inkoop van alle ICT Services binnen de Plan organisatie.

Resultaatgebieden
1. Inkoopmanagement
2. Projectmanagement
3. Advisering

Competenties
1. Plannen en organiseren
2. Probleemanalyse
3. Kwaliteitsgerichtheid
4. Onderhandelen
5. Resultaatgerichtheid
6. Omgevingsbewustzijn
7. Initiatief

Taken

  • Opstellen ICT beleid naar aanleiding van de (ICT)strategie van de organisatie
  • Vertalen van wensen en eisen uit de organisatie naar ICT services advies, het formuleren van eisen aan de ICT dienstverlening, het aanbesteden van ICT inkoop, het opstellen van ICT overeenkomsten en het bewaken van de dienstverlening.
  • Coördineert de interactie met belangrijke stakeholders binnen Plan en externe partijen en onderhouden van de externe contacten.
  • Zorgt voor de continuïteit van het onderhoud en beheer van ICT services bij Plan inclusief voice en data telecommunicatie services, applicaties, software en hardware.
  • Verantwoordelijk voor initiële ICT vraag vanuit de organisatie tot project tot en met implementatie binnen de functionele organisatie
  • Frameworks definiëren, standaard procedures en blijvend sturen op best practices
  • Het op projectbasis ondersteunen van organisatie brede Plan projecten m.b.t. de ICT component en de regie voeren bij organisatie brede projecten met een overheersende ICT component.

Kennis en ervaring

  • HBO / Academisch werk- en denkniveau in de richting van Informatie en Communicatie Technologie
  • 5 jaar relevante werkervaring
  • Conceptuele kennis en ervaring met de mogelijkheden van ICT
  • Goed analytisch en abstract vermogen
  • Een proactieve houding, goede contactuele eigenschappen en goede communicatieve vaardigheden
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Persoonlijk profiel

Je bent iemand die in staat is om een vertaling te maken van de interne business vraag naar een externe kosten efficiënte oplossing en je kunt hierover goed en bondig rapporteren. Dat betekent dat je goed moet kunnen luisteren, op de hoogte bent van relevante ICT ontwikkelingen, de regie voert t.a.v. de ICT dienstverlening aan de Business. Je legt gemakkelijk contact met personen en binnen alle lagen van de organisatie. Je hebt een breed netwerk en vindt het leuk om mensen met elkaar in contact te brengen. Je hebt organisatietalent, bent proactief, resultaatgericht, werkt zelfstandig, kan goed en realistisch plannen, kan goed verwachtingen managen en afspraak is afspraak.

Interne contacten
Alle afdelingen van Plan, ook MT maar voornamelijk Bedrijfsvoering en Financiën.

Externe contacten
Voornamelijk met Leveranciers, mensen uit een ICT of eigen netwerk, Plan International en Veld kantoren.

Plan biedt
Een functie in een internationale werkomgeving. Je maakt deel uit van een internationale Plan familie. Plan biedt haar werknemers een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket met een voor deze functie een salaris van minimaal € 3.150,= en maximaal € 4.200,= voor 35 uur per week, afhankelijk van achtergrond en ervaring. Plan heeft een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden binnen de functie en voor persoonlijke groei.

Ben je geïnteresseerd?
Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Quirine van Heek, CFO. Stuur je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk naar vacatures@plannederland.nl ter attentie van Muriël Potter, HR Officer. Wij hanteren 15 augustus 2012 als sluitingsdatum.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.