Header

Medewerker Planning Monitoring & Evaluatie

Planning Monitoring & Evaluatie

Rutgers WPF zet zich in voor de realisatie van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. We doen onderzoek, ontwikkelen voorlichtingsprogramma's en hebben een informatiecentrum op het gebied van seksualiteit. Een belangrijk onderdeel van ons werk is ook het beïnvloeden van beleidsmakers en beslissers op nationaal, Europees en internationaal niveau. De organisatie bestaat uit ongeveer 75 medewerkers en ons kantoor staat in Utrecht. In Azië hebben we drie veldkantoren.

Voor de afdeling Internationale Programma’s zoekt Rutgers WPF per 1 oktober een:

Medewerker Planning Monitoring & Evaluatie (0,8 fte)
(vacaturenummer 2012-07)

Profiel
Je bent een analytisch persoon met talent voor feiten en cijfers. Je hebt gewerkt als monitor & evaluatie medewerker in een internationale organisatie en hebt enige ervaring opgedaan in ontwikkelingslanden en op het werkterrein van Rutgers WPF: seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Ook heb je M&E trainingen gegeven aan medewerkers van zuidelijke partner organisaties.
Je bent in staat op verschillende niveaus te werken, zowel analytisch als praktisch uitvoerend. Je functioneert als zelfstandig teamspeler en hebt voldoende aan aansturing op hoofdlijnen. Je bent een doener en je bent bestand tegen een hoge werkdruk. Je beschikt zowel mondeling als schriftelijk over uitstekende communicatieve vaardigheden. Andere belangrijke competenties zijn: organisatievermogen, flexibiliteit, culturele sensitiviteit, vindingrijkheid en creativiteit.

Takenpakket
Met twee collega’s ben je verantwoordelijk voor de Monitoring & Evaluatie van het internationale programma van Rutgers WPF. Meer specifiek ga je je bezighouden met de M&E van programma’s in Malawi, Oeganda en Bangladesh. Deze programma’s maken deel uit van het vijfjarige Unite For Body Rights Programma van een alliantie waarvan Rutgers WPF de penvoerder is. Als medewerker PM&E begeleidt je onze partnerorganisaties bij het op juiste wijze monitoren van hun resultaten. Je verzorgt hiertoe trainingen op locatie. Je onderhoudt het contact met de lokale M&E medewerkers en je zorgt voor aggregatie van gegevens op centraal niveau. Je werkt in de genoemde landen nauw samen met de programmamanager en de medewerkers van de andere alliantie leden (Amref, Simavi, Choice en dance4life). Daarnaast draag je bij aan het ontwikkelen van subsidieaanvragen voor verschillende donoren en kun je betrokken worden bij het doen van onderzoek.

Functie-eisen
Wij zoeken een enthousiaste collega die warm loopt voor de doelstellingen van Rutgers WPF en die voldoet aan de volgende eisen:
• een afgeronde relevante opleiding op WO niveau;
• kennis van internationale ontwikkelingen op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten;
• minimaal drie jaar werkervaring in monitoring & evaluatie en met kwantitatieve methoden en technieken;
• bereidheid ongeveer zes keer per jaar te reizen naar ontwikkelingslanden;
• ervaring in het samenwerken met partner organisaties, strategisch inzicht in combinatie met een pragmatische instelling;
• je spreekt en schrijft uitstekend in het Engels. Beheersing van Frans is een pre;
• ervaring op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten is een pre;

Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van de financiering vindt aanstelling plaats voor drie jaar, mogelijk eerst met een jaarcontract. Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-GGZ. De salariëring bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring bij een 36-urige werkweek maximaal € 3.670,- bruto per maand (FWG-schaal 55).

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je je (vanaf 6 augustus) wenden tot Henk Rolink, manager Internationale Programma’s, bereikbaar via 030 – 232 9893 of h.rolink@rutgerswpf.nl. Kijk ook op www.rutgerswpf.nl. Mail je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 2 september naar Rutgers WPF, t.a.v. de heer H. Rolink naar po@rutgerswpf.nl, onder vermelding van het vacaturenummer.
De eerste gespreksronde is gepland op 6 en 10 september. De tweede gespreksronde zal plaatsvinden op 14 september.