Header

Programma Coördinator Kameroen (m/v)

LiveBuild is een jonge, duurzame en gedreven organisatie. Wij communiceren Live om zoveel mogelijk mensen te verbinden aan wat wij doen. Dat zijn water- en onderwijsprojecten in Kameroen. Daarmee wil LiveBuild lokaal initiatief ondersteunen en stimuleren. Dat is onze manier om bij te dragen aan een betere wereld!

.

Wat houdt de functie in?

Als Programma Coördinator ben je verantwoordelijk voor alle projecten en partners van LiveBuild in Kameroen. Daarnaast zal je verantwoordelijk zijn voor het lokaal laten wortelen van de organisatie. Je zal gaan wonen en werken in Buea, de hoofdstad van de Engelstalige Zuidwestelijke provincie van Kameroen.

Als Programma Coördinator draag je de verantwoordelijkheid voor partners, projecten en de LiveBuild organisatie in Kameroen. Je begeleidt bestaande partners en projecten en je zoekt actief naar nieuwe partners en projecten. Je houdt je bezig met de gehele Planning, Monitoring & Evaluatie (PM&E) van onze projecten. Je bent de ogen en oren van LiveBuild in Kameroen en verantwoordelijk voor de (digitale- en video-) communicatie tussen Kameroen en Nederland.

Daarnaast ondersteun je onze partners met het draaien van hun programma’s en het ontwikkelen van hun activiteiten. Je adviseert en begeleidt hen, en bent waar nodig actief betrokken bij wat ze doen.

Je signaleert kansen en mogelijkheden, werkt ideeën en plannen voor nieuwe initiatieven uit en zorgt dat deze een succes worden. Jouw feedback is van essentieel belang voor de ontwikkeling van de organisatie. Voor deze functie is het lokaal laten wortelen van de organisatie in Kameroen onderdeel van je werkzaamheden.

Als Programma Coördinator werk je nauw samen met de directie van LiveBuild in Nederland.

.

Binnen je takenpakket vallen

  • Het ondersteunen van lokale partners bij het opzetten, uitvoeren en evalueren van hun projecten
  • Identificeren van nieuwe partners en projecten
  • Lokaal laten wortelen van organisatie in Kameroen
  • Nieuwe initiatieven verder ontwikkelen en lokaal toetsen
  • Kennis vergaren op het gebied van water, sanitatie en onderwijs in Kameroen
  • Verduurzamen projecten
  • Het verzorgen van de (live) communicatie tussen Kameroen en Nederland

Kortom, een zeer uitdagende functie met alle mogelijkheden om ervaring uit te bouwen in de sector en in het buitenland.

.

Wie ben jij?

Je bent iemand die van een uitdaging houdt en deze met beiden handen aanpakt. Je hebt buitenland ervaring en bent bekend met het leven in een ontwikkelingsland. Je bent flexibel, stressbestendig en een volhouder.

Je houdt ervan met mensen te werken en staat open voor hun verhalen en uitdagingen. Je bent zeer sociaal, ondernemend, en hebt daarnaast een professionele en zakelijke kijk op je werk.

In ieder geval*:

  • Heb je een afgeronde opleiding in het hoger onderwijs
  • Ben je minimaal 26 jaar oud
  • Heb je aantoonbare buitenland-ervaring
  • Heb je minimaal twee jaar werkervaring
  • Heb je ervaring met projectmanagement
  • Heb je affiniteit met foto en video als communicatiemiddel
  • Spreek je goed Engels (Frans is een pre)
  • Wil je voor twee jaar of langer in Kameroen wonen.
  • Tot slot heb je een passie voor mensen en het verbeteren van de wereld, maar draag je geen geitenwollensokken.

*let op: gezien het aantal aanmeldingen op de vacature zijn selectiecriteria als werkervaring, leeftijd en buitenlandervaring harde eisen op basis waarvan we kunnen besluiten je niet mee te nemen in de procedure.

.

Wat bieden we je?

We bieden je een full-time (40u) baan tegen een lokaal salaris. We bieden je een contract van twee jaar, met een optie op verlenging na deze periode. Eenmaal per jaar financieren wij de heen- en terugreis om naar Nederland te komen.

Vooraf bieden we je een goede voorbereiding en een overdracht met je voorganger.

.

Hoe werkt het?

Je kan solliciteren tot vrijdag 31 augustus 2012. Uit de sollicitanten maken wij een selectie van maximaal tien kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek. Deze gesprekken vinden plaats in week 37 en 38. De week erna volgt een tweede gespreksronde en een assessment. Wij streven ernaar voor 5 oktober een keus te maken.

Wil je meer informatie over deze vacature dan kun je contact opnemen met Fabrice Luijten op 030–231 16 52 (maandag t/m woensdag) of via fabrice@livebuild.org. Sollicitaties kunnen worden gestuurd naar fabrice@livebuild.org, onder vermelding van “Sollicitatie Programma Coördinator Kameroen”. We vragen je om bij je sollicitatie je CV en een motivatiebrief in twee aparte bijlagen (liefst PDF) toe te voegen.