Header

Fondsenwerver Particuliere Markt

CARE Nederland is op zoek naar een:
Fondsenwerver Particuliere Markt voor 38 uur (1 fte)
Over CARE Nederland
CARE Nederland is onderdeel van CARE, een internationale humanitaire en ontwikkelingsorganisatie. CARE Nederland helpt wereldwijd om kwetsbare gemeenschappen weerbaar te maken tegen natuurrampen en gewelddadige conflicten. Wij strijden voor menselijke waardigheid. Wij zijn ervan overtuigd dat elk mens innerlijke kracht heeft. Een kracht om te herstellen na onheil, om bij tegenslagen kansen te zien. Om een keer vaker op te staan dan te vallen. We pakken de complexe oorzaken van armoede aan. Op de aller moeilijkste plekken voor de allerarmsten. Met slimme en werkende oplossingen.
De afdeling:
Binnen CARE Nederland is het Marketing & Communicatie team verantwoordelijk voor fondsenwerving, vergroten naamsbekendheid, profilering van CARE in Nederland en het aangaan van strategische samenwerkingen met het bedrijfsleven.
Het team bestaat uit 6 personen en wordt aangestuurd door de Directeur Marketing & Communicatie
De functie:
Zij/hij is verantwoordelijk voor de realisatie van de particuliere fondsenwervingsdoelstellingen op gebied van behoud, major donors/nalatenschappen, werving online en noodhulp. Zij/hij stelt hiervoor plannen op en voert de daarin opgenomen activiteiten uit. De Fondsenwerver Particuliere Markt legt verantwoording af aan de Directeur Marketing en Communicatie.
RESULTAATGEBIEDEN
Particuliere fondsenwerving plan en strategie particuliere markt
Geeft jaarlijks input voor jaarplan CARE Nederland (AOP) m.b.t. online wervings, behoud, noodhulp en major donor doelstellingen en budget
Stelt jaarlijks een online wervingsplan, een marketingplan Noodhulp, een major donors/nalatenschappen en een behoudplan donateurs op gegeven doelstellingen en budget ; rapporteert over resultaten
Geeft vijf/jaarlijkse input over behoud, major donor/nalatenschappen, werving online en noodhulp strategie, doelstellingen, activiteiten en budget ten behoeve van CARE Nederland strategieplan en Mid Term Review
Implementatie particuliere fondsenwerving activiteiten
Uitvoeren/testen en evaluatie (nieuwe) behoud activiteiten (waaronder gesegmenteerde doelgroep benadering via verschillende kanalen)
Uitvoeren activiteiten gericht op Major Donors en Nalatenschappen
Uitvoering/testen (nieuwe) fondsenwervings activiteiten op gebied van noodhulp
Uitvoering van alle online wervingsactiviteiten
Stuurt externe partijen aan in de uitvoering van bovengenoemde activiteiten (zoals call centers)
Neemt deel in SHO-actieteam
SPEELRUIMTE
De Fondsenwerver Particuliere Markt geeft input voor doelstellingen en budget. Op basis van definitieve doelstellingen en budget stelt zij/hij zelfstandig plannen op en rapporteert over de resultaten aan de Directeur Marketing & Communicatie.
CONTACTEN
Er vindt veelvuldig overleg en afstemming plaats met collega Fondsenwerver Particuliere Markt, de (senior) communicatie adviseur en database analist. Ook is er regelmatig contact met de Noodhulp coordinator en programma-collega's op het gebied van Noodhulp. Naast interne contacten heeft zij/hij contacten met toeleveranciers.
KENNIS EN VAARDIGHEDEN
De Fondsenwerver Particuliere Markt heeft kennis op het gebied van en ervaring met online fondsenwerving technieken en social media. De fondsenwerver particuliere markt is resultaat/doelgericht en heeft goed cijfermatig inzicht.
FUNCTIE EISEN
HBO werk- en denkniveau
Minimaal 5 jaar werkervaring in vergelijkbare functie
Sterke affiniteit met de OS-sector
Gedegen kennis en praktische ervaring met online fondsenwerving en loyalty-concepten
Voldoende ervaring in aansturing externe leveranciers
Goede beheersing van de Engelse taal
Creatief, doel/resultaatgericht , goed cijfermatig inzicht , communicatief sterk
Wij bieden:
een afwisselende functie waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd;
contract voor een jaar met mogelijke verlenging;
een bruto maandsalaris gebaseerd op BBRA schaal (inschaling afhankelijk van relevante werkervaring);
Standplaats:
Den Haag
Solliciteren:
Ben je geinteresseerd in deze functie en voldoe je aan de gestelde eisen, dan kun je via deze link je sollicitatie versturen voor 11 september 2015;https://cvselection.net/Fondsenwerver
Een EU werkvergunning is een vereiste voor deze positie.
Wij behouden ons het recht voor personen voor de sluitingsdatum te benaderen. Zolang de vacature nog zichtbaar is blijft reageren mogelijk tenzij de sluitingsdatum voorbij is.
Voor meer informatie over CARE Nederland kun je onze website bezoeken:www.carenederland.org
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.