Header

KUNDTJÄNST- OCH LOGISTIKCHEF


BALANSERA KOSTNADER & ÖKA KUNDFOKUS?
VI VILL VETA MER OM DIG
Med över 150 år på nacken har vi fortfarande höga ambitioner och vi har en historia som är värd att berättas. Produktområde Primary, inom affärsområdet Sandvik Materials Technology, är idag en världsledande tillverkare av ämnen. Produktionsenheten Stålverket, en av enheterna inom produktområde Primary, står inför stora utmaningar i att utveckla arbetssätt och genomföra ett teknikskifte inom både underhåll och drift.
Avdelningen Customer Service & Logistik står inför en utmanande förändringsresa som innebär en övergång från en produktionsstyrd till en kundstyrd verksamhet. Att balansera kostnader och servicenivåer är en utmaning och nu söker vi en erfaren förändringsledare med stort kundfokus till rollen som kundtjänst- och logistikchef. Tjänsten är placerad i Hallstahammar.
Arbetsuppgifter
Som kundtjänst- och logistikchef har du ett stort engagemang för att skapa nya och innovativa lösningar för vår fortsatta utveckling inom verksamheten, alltid med kunden och dess behov i fokus. Du ingår i Primarys ledningsgrupp, har personalansvar för avdelningens sex anställda och medverkar i utformningen av verksamhetens värderingar, strategier och långsiktiga mål. Du stödjer produktområdets linjechefer inom kompetensområdet samt OU-ledningen genom månatliga Sales and Capacity-möten. Ansvarsområdet omfattar även utveckling av logistik inom OU Primary samt arbete med optimering och förbättring inom enheten.
Vi sätter säkerheten främst, samtidigt som vi agerar i enlighet med våra starka etiska värderingar. Därför beslutar du om korrigerande åtgärder vid produktionsavvikelser med gällande specifikationer, driver korrigerande åtgärder på ett optimalt sätt samt ansvarar för och genomför lageroptimering. Vidare har du ansvar för budget och kostnadsutveckling samt ser till att de miljöföreskrifter som gäller för arbetet följs och förbättra, för arbetsmiljö såväl som yttre miljö.
Din profil
Vi söker dig med en högskoleexamen inom en för tjänsten relevant inriktning, exempelvis inom logistik och/eller ekonomi. Ledarskapsutbildning på högskolenivå, eller motsvarande erfarenhet, är meriterande liksom om du haft en ledande befattning inom logistik samt har kunskap inom förändringsledarskap och grupputveckling. God kunskap om NWC, ledtidsberäkningar samt VSM är önskvärt. Du behärskar svenska och engelska väl, i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du har goda ledaregenskaper i linje med Sandviks Ledarskapsmodell och våra kärnvärden. Som förändringsledare vågar du bryta mönster, utmana organisationen och se till nya lösningar för att kunna anpassa och förbereda verksamheten till att möta nya krav. Framgångsfaktorer för rollen är hög integritet och prestigelöshet likväl som du är lyhörd med en pragmatisk framtoning för att involvera och engagera arbetsgruppen i nödvändiga förändringar med fokus på vår kund. Du är kommunikativ med en god presentationsförmåga och kan bidra till att skapa en harmonisk arbetsgrupp som stöttar varandra och tillsammans strävar mot samma mål.
Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering. En kultur där alla får bidra, tar tillvara på mångfalden.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kristoffer Karlström, rekryterande chef, 070-313 07 83
Fackliga kontaktpersoner
Niclas Widell, IF Metall, 0220-217 71
Urban Sahlin, Ledarna, 0220-216 23
Ted Robertsson, Sveriges Ingenjörer, 0220-211 33
Torbjörn Frankén, Unionen, 0220-216 12
Välkommen med din ansökan senast 2016-02-08. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 342570.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Karin Wallón
Följ oss även på facebook.se/sandvik.karriar
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2014 cirka 47 000 anställda, representation i cirka 130 länder och en omsättning på cirka 89 miljarder SEK.
Deadline: 8 Feb
Job-ID: 342570