Header

Medewerker interne communicatie


Cordaid gelooft in een wereld zonder armoede en uitsluiting. Daar zetten we ons voor in, met hart en ziel. We streven naar een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin ieder mens telt. Cordaid bouwt daarom aan bloeiende gemeenschappen waarin iedereen zijn of haar stem kan laten horen. Gemeenschappen waarin iedereen kansen krijgt om zijn kennis en capaciteiten te vergroten en de kans krijgt om die capaciteiten te benutten. We staan voor het delen van kennis, informatie, talenten en van welvaart tussen Noord en Zuid, tussen boeren en bedrijfsleven, tussen activisten en beleidsmakers. Waar armoede, conflict en uitsluiting samenlevingen verscheuren, verbinden wij mensen en gemeenschappen. Ook staan we voor professionalisme, expertise en medemenselijkheid over alle grenzen heen, om het verschil te maken waar dat het hardst nodig is.
Hand in hand met ruim 800 gedreven partnerorganisaties in Afrika, Azie, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika verbeteren wij structureel de levensomstandigheden van de armste en meest uitgesloten bevolkingsgroepen - de bottom billion. Dat doen we waar natuurrampen toeslaan, waar conflicten gemeenschappen verscheuren en waar onderontwikkeling gezinnen in de greep houdt van extreme armoede. In Nederland presenteren wij ons onder de namen Cordaid, Cordaid Memisa, Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Kinderstem, Cordaid Microkrediet en Cordaid Bond zonder Naam.
Medewerker interne communicatie (18 uur per week)
Afdeling Communicatie
De afdeling Communicatie is verantwoordelijk voor het imago, de zichtbaarheid en de communicatie met alle doelgroepen van Cordaid in Nederland en wereldwijd. Wij bouwen aan (online) gemeenschappen rond de kwesties van armoede die mensen wereldwijd verbinden. Wij onderhouden de eigen media, de persvoorlichting, de corporate lobby en de interne communicatie.
Wat je doet
Als medewerker interne communicatie ben je in staat alle communicatielijnen tussen Cordaid medewerkers onderling te leggen, zowel horizontaal, verticaal als diagonaal. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van de zeer diverse en veelomvattende informatiestromen binnen Cordaid naar effectieve interne communicatie.
We zoeken een creatieve spin in het web met een vlotte pen. Een stevige persoonlijkheid die overzicht houdt over een divers takenpakket en slagvaardig te werk gaat in een soms hectische omgeving; een generalist die in oplossingen denkt. Je zult verantwoordelijk zijn voor alle interne communicatie uitingen, zowel qua inhoud als vorm. Cordaid bevindt zich in een veranderingstraject. Als je ervaring hebt met veranderingscommunicatie is dit een pre.
Wie je bent
Je hebt kennis van (interne)communicatie op WO-niveau.
Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring in een zelfstandige communicatiefunctie.
Je hebt kennis van (interne) communicatiemiddelen en -technieken.
Je beschikt over kennis en kunde om veelomvattende informatie te vertalen naar korte effectieve (kern)boodschappen en berichten.
Je beschikt over uitstekende advies- en presentatievaardigheden.
Je hebt een feilloze beheersing van 'US-English' en de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Je hebt affiniteit met ontwikkelingssamenwerking en je bent op de hoogte van actualiteiten in de media.
Je bent stressbestendig, dienstverlenend en je kan goed samenwerken.
Wat wij bieden
een verantwoordelijke positie in een professionele organisatie;
een afwisselende functie waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd;
een wereldwijd opererende organisatie met focus op sociaal ondernemerschap;
goede arbeidsvoorwaarden;
een bruto maandsalaris tussen EU 2907, - en EU 4353, - op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van relevante ervaringsjaren
een functie voor vooralsnog een jaar, met mogelijkheid tot verlenging
Meer informatie
Ben je geinteresseerd in deze functie en voldoe je aan alle gestelde eisen, reageer uiterlijk voor 17 februari door middel van de ''solliciteren'' knop op:https://www.cordaid.org/nl/over-ons/werken-bij-cordaid/vacatures/netherl... , t.a.v. Edward de Ruiter, HR adviseur.
Bezoek voor meer informatie over Cordaid onze website: www.cordaid.org.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.