Header

Vacature Operationeel Directeur


Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige operationeel directeur die zorg draagt voor de verdere professionalisering van onze dynamische organisatie, waarbij hij/zij een verbindende factor is.
Over Oneplanetcrowd
Wij geloven dat we samen de transitie naar een duurzame economie kunnen versnellen. Met crowdfunding als verbindende factor doen we dit door te bouwen aan een 'game-changing community' van ondernemers en investeerders. Onze crowd van +-17.000 actieve investeerders heeft inmiddels meer dan 120 projecten en ondernemingen gefinancierd voor ruim 7 miljoen euro. Hieronder vallen succesvolle campagnes als WakaWaka, Snappcar, Mantelaar, Be Green en Yoni. Oneplanetcrowd biedt verschillende financieringsvormen van voorverkoop tot leningen en converteerbare leningen.
Functieomschrijving
Als operationeel directeur rapporteer je aan de algemeen directeur en ben je verantwoordelijk voor het professionaliseren en managen van de interne organisatie van Oneplanetcrowd. Oneplanetcrowd heeft de ambitie om als een lean en zelflerende organisatie gestaag door te groeien en als operationeel directeur geef jij hier richting aan. Je voelt je thuis in de volgende domeinen:
  • Process control & optimization: het continu verbeteren van interne organisatie en processen en hierbij streven naar operational excellence.
  • Legal & compliance: het bewaken van verdere ontwikkeling van het juridische raamwerk en documentatie, en zorgdragen dat Oneplanetcrowd voorop blijft lopen op het gebied van compliance.
  • Finance & control: het verzorgen van periodieke financiele en organisatieprestatierapportages i.s.m. met de afdeling financiele administratie.
  • HR: het coachen van het team, het formaliseren van de HR structuur, m.b.t. salarisschalen, het vastleggen van de (kern)taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden per medewerker, het bepalen, meten en bewaken van individuele KPI's.
Je bent verantwoordelijk voor de interne organisatie en processen en bent op dit vlak een kritische sparringpartner.
Profiel
* Je bent een organisator
* Je hebt een academisch denkniveau
* Je bent in staat om de lopende interne processen te verbeteren en nieuwe processen en werkwijze te implementeren. Je streeft hierbij continu naar "operational excellence" in efficiency en effectiviteit
* Je hebt ruime ervaring in het aansturen van multidisciplinaire teams
* Je bent een goede planner met oog voor detail en een helikopterview
* Je bent een teamplayer met overtuigingskracht en doorzettingsvermogen
* Je bent proactief, resultaatgericht en flexibel
* Belangrijke pre's:
o Ervaring met implementatie van IT (administratie) projecten
o Werkzaam geweest in een snelgroeiend ICT bedrijf
o Ervaring met compliance en zorgplicht in financiele dienstverlening
Wat bieden we jou?
We bieden je per direct een verantwoordelijke rol (40 uur) in een zeer innovatieve en snelgroeiende organisatie. We werken in een klein en hecht team samen met onze collega's van Start Green Capital op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Koninklijk Instituut van de Tropen).
Als jij zin hebt in deze uitdaging en je herkent jezelf in de persoon die wij zoeken, dan ontvangen we heel graag uiterlijk maandag 29 februari jouw motivatiebrief met CV. Je kunt deze sturen naar: info[a]oneplanetcrowd.nl. Voor aanvullende vragen kun je Maarten de Jong bellen op: 020 568 20 73.