Header

Senior Fondsenwerver

Rutgers WPF zet zich in voor de realisatie van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. We doen onderzoek, ontwikkelen voorlichtingsprogramma's en hebben een informatiecentrum op het gebied van seksualiteit. Een belangrijk onderdeel van ons werk is ook het beïnvloeden van beleidsmakers en beslissers op nationaal, Europees en internationaal niveau. De organisatie bestaat uit ongeveer 75 medewerkers en ons kantoor staat in Utrecht. In Azië hebben we drie veldkantoren.

Fondsenwerving is cruciaal om onze ambities te realiseren. Rutgers WPF verwerft vooral inkomsten bij overheden en vermogensfondsen. De fondsenwervers werken nauw samen met collega’s van de nationale en internationale programma’s. Rutgers WPF zoekt op korte termijn:

Senior Fondsenwerver (0,8-1,0 fte) (vacaturenummer 2012-08)
Strateeg met visie en lef

Functie-inhoud
Als senior fondsenwerver ben je verantwoordelijk voor het verwerven van inkomsten via overheden en overheidsgerelateerde organisaties (institutionele werving) en via bedrijfs- en vermogensfondsen. Het gaat om zowel Nederlandse als buitenlandse donoren.
Je bent het kloppend hart van de fondsenwerving van Rutgers WPF. Je adviseert management en directie over een passende strategie, je zet lijnen uit, ziet en creëert kansen, stimuleert collega’s bijdragen te leveren en je houdt overzicht over het totaal. Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van een relevant donor- en relatienetwerk en je maakt Rutgers WPF zichtbaar in deze markt. Je rapporteert aan de Manager Communicatie & Fondsenwerving en je werkt nauw samen met (de managers van) de afdelingen Internationaal, Nationaal en Advocacy.

Profiel
Om deze spilfunctie tot een succes te maken moet je ondernemend, daadkrachtig en contactueel sterk zijn. Wat zit er in je bagage:
• Een universitaire opleiding en minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
• Bedrevenheid in het opbouwen en onderhouden van relaties.
• Aantoonbare ervaring en resultaten met het benaderen van fondsen en het opstellen en indienen van aanvragen.
• Je hebt affiniteit met het werk van Rutgers WPF.
• Bij voorkeur beschik je al over kennis van de het type donoren waarop Rutgers WPF zich richt, of je bent in staat om deze je in korte tijd eigen te maken.
• Je kunt helder communiceren en je weet mensen te binden en te inspireren.
• Resultaatgerichtheid en slagvaardigheid zijn eigenschappen die je aantoonbaar beheerst.
Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden:
Aanstelling vindt plaats voor een jaar met uitzicht op vast. Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-GGZ. De salariëring bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring bij een 36-urige werkweek maximaal € 4832,- bruto per maand (FWG-schaal 65).

Informatie en sollicitatie:
Voor meer informatie over de functie kun je je wenden tot Dionne Puyman, manager Communicatie & Fondsenwerving, bereikbaar via 030 – 232 9891 of d.puyman@rutgerswpf.nl. Kijk ook op www.rutgerswpf.nl. Mail je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 12 september naar Rutgers WPF, t.a.v. mw. D. Puyman naar po@rutgerswpf.nl, onder vermelding van het vacaturenummer. De eerste gespreksronde is gepland op 18 september.