Header

Project Officer 'European Dialogue for Youth Rights' (tijdelijk)

Stichting CHOICE for Youth and Sexuality is een jongerenorganisatie die volledig bestaat uit jongeren tussen de 16 en 28 jaar. CHOICE komt wereldwijd op voor het recht van jongeren om een eigen keuze te maken over seksualiteit en het wel of niet krijgen van kinderen. CHOICE zet zich in voor de Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR) van jongeren middels internationale beleidsbeïnvloeding en capaciteitsopbouw van jongerenorganisaties in Afrika en Azië.
Stichting CHOICE for Youth and Sexuality zoekt per direct een
Project Officer ‘European Dialogue for Youth Rights’ (tijdelijk)
(een aantal uur in de week gedurende 4 maanden, december 2013 t/m maart 2014)
De ‘European Dialogue for Youth Rights’ is een samenwerkingsverband van verschillende Europese jongerenorganisaties die werkzaam zijn op het gebied van SRGR en/of advocacy  om op verschillende vlakken van elkaar te leren en om Europese jongeren de kans te bieden om hun advocacy-vaardigheden te vergroten. In het kader hiervan zullen er verschillende trainingen en bijeenkomsten worden georganiseerd in Nederland en in Brussel. Begin december komen de organiserende partijen samen in Nederland om het project voor te bereiden. Het hoofdevement, de European Youth Meeting, zal plaatsvinden in februari in Nederland. Hier komt een dertigtal jongeren samen om meer te leren over SRGR, nationale en internationale advocacy, en capaciteitsopbouw van jongerenorganisaties. In maart wordt er een interne training georganiseerd om de opgedane kennis en vaardigheden binnen onze organisatie te delen.
CHOICE is als hoofdaanvrager van het project verantwoordelijk voor de logistiek en de (financiële) administratie van het project en zal ook een aantal sessies tijdens de bijeenkomsten faciliteren. 
Functieomschrijving
De Project Officer is verantwoordelijk voor de organisatie van de trainingen en bijeenkomsten die plaatsvinden in het kader van de European Dialogue.  Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de (financiele en inhoudelijke) rapportage over deze events en ben je het aanspreekpunt voor de partnerorganisaties.
Onder de verantwoordelijkheden van Project Officer vallen onder meer:
₋       Het organiseren van een de European Youth Meeting en twee interne trainingen  
o   Inhoudelijk: o.a. ontwikkelen van de sessies, identificeren van facilitators, sprekers en deelnemers;
o   Logistiek: o.a. verzorging van o.a.: voorbereidingen en verslaglegging voorbereidende bijeenkomsten, locaties, accommodatie deelnemers, etc.
₋       Administratieve werkzaamheden;
o   Financiële rapportage; documentatie;
o   Inhoudelijke rapportage;
o   Eindverantwoordelijkheid financiële administratie.
₋       Communicatiewerkzaamheden;
o   Promotie van het de European Dialogue op o.a. website en via (social) media kanalen
De Project Officer legt verantwoording af aan de Executive Director.
Profiel
Als Project Officer onderschrijf je het handvest van CHOICE en zie je jongeren/vrijwilligers als gelijkwaardige partners. Je beschikt ten minste over HBO werk- en denkniveau en hebt aantoonbare ervaring met projectmanagement en  administratie. Affiniteit met internationale samenwerking, Europese lobby, SRGR en/of jongerenparticipatie is een pré.
Daarnaast beschik je over:
₋       Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift;
₋       Uitstekende organisatorische vaardigheden;
₋       Goede communicatieve vaardigheden;
₋       Uitgebreide kennis van MS Office.

Je bent:
₋       Stressbestendig en in staat om meerdere werkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren;
₋       Een team-player;
₋       Een nauwkeurige en gestructureerde werker.
De Project Officer houdt zich een aantal uur in de week bezig met de functie (het aantal uur per week varieert naargelang er meer of minder moet gebeuren).
Reacties
Een schriftelijke sollicitatie met CV kun je, vóór 4 december 2013, sturen naar: Stichting CHOICE for Youth and Sexuality, t.a.v. Stefan Hennis, Oudenoord 176 – 178, 3513 EV Utrecht of per email naar stefan@choiceforyouth.org.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.choiceforyouth.org of neem contact op met Stefan Hennis via e-mailadres stefan@choiceforyouth.org. Contact voor aanvullende informatie is alleen via mail mogelijk.
We moedigen vooral kandidaten onder de 28 jaar aan om te solliciteren.