Header

Coordinator Bedrijvennetwerk


Plan. Girls first
Plan is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke kansen en rechten voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde kansen en rechten krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.
Plan doet dit door projecten in 51 ontwikkelingslanden in Afrika, Azie en Latijns Amerika uit te voeren om de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.
Voor de afdeling Corporate Partnerships is Plan Nederland is op zoek naar een
Coordinator Bedrijvennetwerk (28 uur)
Plaats in de organisatie
Je legt verantwoording af en rapporteert aan de Corporate Partnerships Lead en werkt nauw samen met de thematische programmamedewerkers van de afdeling Programmabeheer en Ontwikkeling, in het bijzonder de programmamedewerkers betrokken bij het Girls' Advocacy Programme (2016-2020).
Doel van de functie
Deze functie heeft twee doelstellingen:
1. Het versterken en uitbreiden van het bestaande bedrijvennetwerk van Plan Nederland waarin partijen samenwerken op projecten gericht op opleiding en werk voor jonge vrouwen in ontwikkelingslanden.
2. Het vergroten van het aantal (internationaal opererende) Nederlandse bedrijven dat zich actief inzet voor het vergroten van economische kansen voor jonge vrouwen in ontwikkelingslanden.
Taken
 • Het begeleiden en verder uitbouwen van het bestaande bedrijvennetwerk van Plan Nederland
 • Dialoog aangaan en advies aan relevante Nederlandse bedrijven over het stimuleren van werkgelegenheid en economische kansen voor jonge vrouwen (als onderdeel van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen)
 • Opstellen en uitvoeren van het lobby plan richting het Nederlandse bedrijfsleven als onderdeel van het Girls Advocacy programma waarbinnen Plan Nederland samenwerkt met Terre des Hommes, DCI-ECPAT en het Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Bewijsvoering en standpunten van Plan over economische empowerment van vrouwen inbrengen in relevante IMVO fora
 • Bijdragen aan de acquisitie van nieuwe (opleiding en werk) projecten met corporate partners
Kennis en ervaring
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in het bedrijfsleven
 • Relevante werkervaring met lobby, bij voorkeur rondom IMVO vraagstukken
 • Aantoonbaar groot netwerk in het bedrijfsleven en in de relevante IMVO fora
 • Kennis van de bestaande IMVO kaders en het Nederlandse beleid op publiek-private samenwerking
 • Vaardigheid om bevindingen van programma's en onderzoek (over ) te vertalen naar het perspectief en de taal van bedrijven
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Goede redactionele en communicatieve vaardigheden.
Competenties
 • Overtuigingskracht
 • Commercieel Vermogen
 • Ondernemerschap
 • Resultaatgericht
 • Samenwerken
 • Stressbestendig
Interne contacten
Collega's afdeling Corporate Partners, afdeling Programmabeheer & Ontwikkeling, Chief Program Officer en Algemeen Directeur.
Externe contacten
Bedrijven, alliantiepartners van Plan Nederland, Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Persoonlijk profiel
Een gedreven persoon die de taal spreekt van het bedrijfsleven en in staat is om op het juiste niveau gesprekspartners bij bedrijven te overtuigen van het belang van gender gelijkheid en meer en betere banen voor jonge vrouwen. Een doener die de juiste relaties weet op te bouwen en te benutten. Een teamspeler bovendien die nauw samenwerkt met zijn/haar collega's binnen Plan en binnen de alliantie.
Plan biedt
Een functie in een internationale werkomgeving. Je maakt deel uit van de internationale Plan organisatie. Plan biedt haar werknemers een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket met een voor deze functie bruto maandsalaris van maximaal EU 3400 voor 35 uur per week, afhankelijk van achtergrond en ervaring. Plan heeft een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden binnen de functie en voor persoonlijke groei.
Ben je geinteresseerd?
Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Jos van Heijningen. Stuur je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk naar vacatures@plannederland.nl ter attentie van Sharon Heimens. Wij hanteren 28 februari 2016 als sluitingsdatum.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Delen in je eigen netwerk wordt wel op prijs gesteld!
Veiligheid van kinderen is voor Plan Nederland essentieel. Plan Nederland accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.