Header

Programmamanager regioteam Franstalig Afrika


Het Liliane Fonds is voor de afdeling Programma's per direct op zoek naar een:
Programmamanager regioteam Franstalig Afrika
Het betreft een betaalde functie voor 32-40 uur per week
Voor deze functie nodigen we kandidaten met een beperking nadrukkelijk uit om te solliciteren.
Functieomschrijving
Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de selectie van de Strategische Partnerorganisaties (SPO's) en voor de ondersteuning, monitoring en evaluatie van hun programma's in de regio Franstalig Afrika, die geheel of gedeeltelijk door het Liliane Fonds worden gefinancierd. De programmamanager ziet er tevens op toe dat de SPO de activiteiten uitvoert binnen de gestelde beleidskaders, zoals verwoord in de samenwerkings-overeenkomst en in overeenstemming met de goedgekeurde jaarplannen van de SPO en binnen de aan de SPO toegewezen financiele middelen. Ten slotte heeft de programmamanager ook de verantwoordelijkheid voor een specifieke themaspecialisatie ten dienste van de hele afdeling en organisatie. Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat met expertise en ervaring op het gebied van lobby & advocacy.
Resultaatgebieden
Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor:
  • het uitvoeren en evalueren van het beleid van het Liliane Fonds in de betreffende regio;
  • het initieren en ontwikkelen van projecten en thema's zijn ontwikkeld;
  • het ondersteunen, adviseren en monitoren van de SPO's;
  • het initieren en onderhouden van een (inter)nationaal netwerk.
Plaats in de organisatie
De Programmamanager maakt deel uit van het regioteam Franstalig Afrika van de afdeling Programma's. Programmamanagers kunnen ondersteund worden door een aantal vrijwilligers. Daarnaast kan sprake zijn van functioneel leiding geven aan projectteams. Je ontvangt hierarchisch leiding van de manager van de afdeling Programma's, aan wie je ook rapporteert.
Profiel
Je bent uitstekend in staat zelfstandig projectaanvragen en jaarplannen op basis van relevante criteria tegen elkaar af te wegen en tot goed onderbouwde en onafhankelijke beoordelingen te komen. Je beschikt over een helicopterviewen weet prioriteiten te stellen Je hebt een sterk analytisch vermogen en cijfermatig inzicht. Daarnaast beschik je over uitgebreide ervaring met en de vaardigheid in het -op afstand- ondersteunen en begeleiden van projecten en programma's. Ten slotte is een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Franse taal een vereiste.
Achtergrond
  • academisch werk- en denkniveau en meerjarige werkervaring
  • een voor de functie relevante opleiding afgerond (bijv. Ontwikkelingsstudies, Sociale Geografie, Ontwikkelingseconomie, International Public Health), bij voorkeur aangevuld met een post doctorale vervolgopleiding (bijv. AMID)
  • kennis van en ruime ervaring met relevante thema's binnen revalidatie en/of disability programma's in het zuiden
  • kennis van Project Cyclus Management
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Franse taal
Wij bieden
Salariering op basis van BBRA-schaal 9 (EU 2.711,51 - EU 3.831,06) bruto per maand bij een volledige werkweek, excl. 8% vakantietoeslag).
Sollicitatie
Als je belangstelling hebt en voldoet aan het profiel, dan ontvangen we graag uiterlijk vrijdag 4 maart a.s. je gemotiveerde sollicitatie en curriculum vitae die je per e-mail kunt sturen aan het team P&O (personeel@lilianefonds.nl). Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Henk Hofste, manager Programma's (073-518 94 20).
Het Liliane Fonds zet zich in voor kinderen met een handicap op de armste plekken van Afrika, Azie en Latijns-Amerika. Met onze Zuidelijke partners maken we kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Door hun functioneren te verbeteren en hen zelfbewust en weerbaar te maken. En door barrieres op te heffen die hen verhinderen mee te doen in de wereld om hen heen. We financieren jaarlijks individuele, brede steun op maat aan ruim 90.000 kinderen.
We ondersteunen deze aanpak met de versterking van lokale organisaties en door op te komen voor de belangen van mensen met een handicap in het Nederlandse beleid voor ontwikkelings-samenwerking. Op ons kantoor in 's-Hertogenbosch werken meer dan 55 medewerkers in dienstverband (ruim 40 fte's) en ruim 170 vrijwilligers.