Header

Handläggare , Mid Sweden European Office


Brussels, Belgium

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Förvaltningen Regional utveckling är en av landstingets tre kärnverksamheter och ansvarar för tillväxt, kultur, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och energi, folkbildning samt internationellt samarbete.
Mid Sweden European Office (MSEO) är Jämtlands och Västernorrlands regionala representation i Bryssel med uppdrag att bevaka och påverka politikområden inom EU av betydelse för hållbar regional tillväxt i norra Sverige.
Representationen ägs gemensamt av Landstinget Västernorrland, Kommunförbundet Västernorrland, Länsstyrelsen Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar att bevaka och strategiskt påverka inom för Jämtland och Västernorrland viktiga politikområden inom EU, såsom sammanhållningspolitik, klimat- och energipolitik och transport- och infrastrukturpolitik. Du ska dessutom vara ett stöd i EU-frågor för regionala aktörer i Jämtland och Västernorrland. En annan viktig uppgift är att kommunicera relevant information från EU-arenan mot ägarorganisationerna, du kommer att handha kontorets hemsida och sociala medier. Arbetet genomförs i samverkan med kontorsansvarig, andra regionkontor i Bryssel och relevanta organisationer och nätverk i Jämtland och Västernorrland.
Placeringsort är Bryssel, men arbetet förutsätter regelbundet arbete i Jämtland och Västernorrland.

Kvalifikationer

Du ska ha högre utbildning inom för arbetsuppgifterna relevant område, till exempel statsvetenskap, juridik eller samhällsplanering, samt god kunskap om EU inklusive dess institutioner och beslutsprocesser. Du ska också ha erfarenhet av kommunikationsarbete särskilt webb och sociala medier. Därtill är ett krav att du har goda språkkunskaper i både svenska och engelska.
Meriterande är också kännedom om regionala utvecklingsförutsättningar i Jämtland och Västernorrland samt erfarenhet av arbete med EU- frågor.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en person som är strategisk, kommunikativ och har lätt att samarbeta.
Provanställning 6 månader kan komma att bli aktuellt.
För frågor om arbetets innehåll, kontakta gärna kontorsansvarig i Bryssel.
Zofia Tucinska
Telefon: +32 22 350231
E-post: zofia.tucinska@lvn.se

Anställning

Tillsvidareanställn.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2016-02-21.
Sök jobbet här.