Header

fondsenwerver stichtingen en fondsen

‘Gelukkig zijn er nog mensen die geloven in vrede en gerechtigheid. Die opkomen voor de rechten van arme of kwetsbare mensen. En zorgen dat iedereen de kans krijgt zich te ontplooien. Het zijn mensen die vertrouwen hebben in de kwaliteiten van anderen en doorzetten om hun doel, hun missie te bereiken.’

Mensen met een Missie zet zich in voor internationale samenwerking vanuit de katholieke missionaire traditie. Wij stellen kennis, menskracht en geld ter beschikking aan kleinschalige ontwikkelingsprojecten en kansrijke gemeenschapsinitiatieven, waarin mensen zich inzetten voor gerechtigheid en vrede.

De organisatie heeft drie afdelingen (Campagnes, Programma’s en Financiën & Bedrijfsvoering) en telt in totaal zo’n dertig medewerkers. De afdeling Campagnes is primair verantwoordelijk voor fondsenwerving en communicatie. Voor deze afdeling zoeken wij een

fondsenwerver stichtingen en fondsen (0,8 fte)
in eerste instantie tot eind 2013

Uw taken en verantwoordelijkheden
Wij zoeken een ervaren fondsenwerver, die door middel van acquisitie en relatiebeheer onze inkomsten uit institutionele donoren laat groeien. U schrijft, in samenwerking met collega’s van de afdeling Programma’s, projectaanvragen en verantwoordingsrapportages. U ontwikkelt en onderhoudt relaties met financieringsorganisaties en gaat daarbij actief op zoek naar nieuwe financieringsmogelijkheden. U heeft voortdurend controle over de kwaliteit, tijdigheid, inhoud en financiën van alle lopende projecten van uw relaties.

Uw profiel

  • Minimaal 4 jaar ervaring op het gebied van fondsenwerving in de institutionele markt, specifiek m.b.t. (katholieke) fondsen en stichtingen
  • Goede coördinator die snel schakelt tussen interne en externe contactpersonen en voortdurend overzicht houdt over meerdere acquisitietrajecten, rapportages en contactmomenten
  • Ervaring met acquisitie én relatiebeheer van institutionele donoren in Nederland en het buitenland
  • Ervaring met het schrijven van fondsenwervende teksten
  • Cijfermatig inzicht
  • Kennis van het katholieke netwerk in Nederland en aantoonbare affiniteit met de identiteit van Mensen met een Missie
  • HBO/WO denk- en werkniveau

Uw competenties
U bent resultaatgericht, ondernemend, planmatig, accuraat en heeft organisatievermogen. U bent sociaal en communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands én Engels. Daarnaast bent u in staat op verschillende niveaus te acteren. U bent initiatiefrijk en ziet kansen voor vernieuwing en verbetering, ten bate van grotere financiële opbrengsten.

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende functie in een boeiende en geïnspireerde organisatie. De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Het salaris bedraagt maximaal € 3.833,- bruto per maand op fulltime basis.

Reageren
Voor nadere informatie kunt u op maandag, dinsdag of donderdag contact opnemen met Mascha Buiting, hoofd Campagnes a.i., via telefoonnummer (070) 31 36 782.

Mail uw brief met c.v. vóór maandag 14 mei a.s. naar sollicitatie@mensenmeteenmissie.nl. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 24 mei.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Mensen met een Missie
Postbus 16442
2500 BK DEN HAAG
www.mensenmeteenmissie.nl