Header

Participatory Video en Sociale Verandering

Participatory Video en Sociale Verandering
Non stop zoeken we allemaal naar effectieve en vernieuwende manieren om aan Mondiaal Burgerschap te werken, projecten te evalueren en daarover te communiceren. Participatory Video biedt op deze terreinen interessante aanknopingspunten.

Ben je benieuwd wat participatory video kan betekenen voor jouw werk rond mondiaal burgerschap? Kom dan op vrijdag 13 april aanstaande naar de presentatie en LAB over Participatory Video en Sociale Verandering. De dag bestaat uit een openbare presentatie door Chris Lunch (in Engeland dé autoriteit op dit gebied) en een intensief LAB waarin we actief met video aan de slag gaan.

Presentatie over Participatory Video (9.15 – 11.00 uur, inloop vanaf 9.00 uur)
Chris Lunch (oprichter Insightshare) zal vertellen wat participatory video inhoudt, wat er mooi aan is, waar het voor gebruikt kan worden, en waar je op moet letten.

Participatory Video lab (11.00 – 17.00 uur)
Onder leiding van Chris Lunch duiken we vervolgens dieper in participatory video. We gaan er zelf mee aan de slag en staan samen stil bij aanknopingspunten voor Mondiaal Burgerschap in Nederland. Gezien het intensieve karakter van dit LAB zijn er slechts 20 plaatsen beschikbaar.

Meer informatie & aanmelden:

  • De bijeenkomst vindt plaats in de Mauritszaal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Adres: Mauritskade 63 in Amsterdam.
  • Deelname aan de presentatie en het LAB is kosteloos.
  • Voor het LAB geldt: maximaal 2 deelnemers van dezelfde organisatie. De dag is in het Engels.
  • Meer over Chris Lunch en Insightshare lees je op hun website.

Je kunt je aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen aan Sherlien Sanches (s.sanches@ncdo.nl), vóór 2 april aanstaande. Geef daarbij aan of je alleen naar de presentatie komt, of dat je ook wilt deelnemen aan het LAB. Voor het LAB zijn zeer beperkt plaatsen beschikbaar. Wil je daar aan deelnemen, wees dan snel! En vermeld dan bij je aanmelding: je motivatie om deel te nemen en de relevantie van deze bijeenkomst voor je eigen werkpraktijk. Begin april hoor je of je inderdaad aan het LAB kunt deelnemen, en hoe het programma er verder uit ziet.

We hopen je te zien op vrijdag 13 april! Wil je alvast inkomen? Een kort introductiefilmpje over participatory video vind je hier.