Header

Relatiemanager Speciale Giften

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, internationale organisatie die medische noodhulp biedt aan slachtoffers van noodsituaties en chronische crises en die actief opkomt voor hun lot. De afdeling Fondsenwerving vraagt aandacht voor het lot van slachtoffers in humanitaire crises en werft financiële steun en betrokkenheid onder het Nederlands publiek. De afdeling telt 15 medewerkers en is verantwoordelijk voor fondsenwerving en publieksvoorlichting.

De afdeling Fondsenwerving is een professioneel en enthousiast team dat intensief samenwerkt met de afdeling Communicatie en andere afdelingen van Artsen zonder Grenzen. De focus van de afdeling ligt op het behouden van de huidige donateurs (460.000), het werven van nieuwe donateurs en het ontwikkelen van partnerships met bedrijven. In de laatste jaren zijn succesvolle nieuwe initiatieven ontwikkeld zoals Tour for Life (een sponsor fietsevenement van Italië naar Nederland).

De afdeling is de laatste jaren zowel kwalitatief als in resultaat flink gegroeid, en heeft voor de komende jaren nog meer ambitieuze plannen. In verband met het vertrek van een collega zijn wij per direct op zoek naar een:

Relatiemanager Speciale giften (32-40 uur)

In deze functie ligt de focus op doelgroep Major Donors Er zijn ambitieuze groeidoelstellingen voor Artsen zonder Grenzen op dit vlak, dus dit is een uitdagende baan voor een enthousiaste en ondernemende relatiemanager die van aanpakken weet.

Inhoud van de functie
• Opzetten en uitvoeren van beleid, strategie en actieplan ten aanzien van werving, behoud en upgrading van grote giften onder particulieren en stichtingen.
• Onderhouden en verdiepen van relaties met bestaande donateurs van grote giften om binding met Artsen zonder Grenzen te vergroten.
• Het identificeren en opvolgen van prospects in het kader van werving.
• Ontwikkelen van persoonlijke ontwikkelingsplannen voor speciale donateurs om nieuwe kansen te creëren, steun te maximaliseren en in hun behoeften te voorzien.
• Ontwikkelen van creatieve concepten om feedback en transparantie naar de donateur te bevorderen.
• Zorgdragen dat het potentieel van de donateur tot uiting komt in de tijd en energie die in de ontwikkeling van de relatie wordt gestoken.
• Rapporteren, monitoren en evalueren van uitgevoerde activiteiten.
• Onderhouden van contacten met andere afdelingen binnen Artsen zonder Grenzen die een bijdrage kunnen leveren aan de invulling van de relatie met onze donateurs.
• Opzetten en uitvoeren van (marketing) beleid en strategie ten aanzien van major donors. Het uiteindelijke doel is om, met inachtneming van ethische normen, meer inkomsten via major donors te verkrijgen voor het behalen van onze doelstelling.

Profiel
• Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met een relevante HBO of WO opleiding met minimaal drie jaar relevante werkervaring.
• Ervaring in 1-op-1 relatie management en/of fondsenwerving is een voorwaarde.
• Ervaring en een netwerk in de private banking is een pre.
• Gezien de doelgroep in dit werkgebied is affiniteit met major donors een voorwaarde.
• Je bent representatief, analytisch, zorgvuldig, resultaat- en oplossinggericht. Je kunt planmatig en zelfstandig werken, maar functioneert ook uitstekend in een team. Je legt de lat van nature hoog en zal nimmer de kwaliteit uit het oog verliezen. Je bent communicatief erg sterk en legt gemakkelijk contact met mensen met uitlopende achtergronden en interesses. Uiteraard heb je affiniteit met het werk van Artsen zonder Grenzen.
• Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift is essentieel in deze functie.

Wij bieden voor deze functie
• Een contract voor 1 jaar (32-40 uur) met de mogelijkheid tot verlenging.
• Een bruto salaris in schaal 6 van minimum € 2.533,- en maximum € 3.619,- bruto per maand (bij een 40-urige werkweek). Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante werkervaring.
• Premievrij pensioen en 30 vakantiedagen.
• Een stimulerende, professionele werkomgeving in een gedreven internationale organisatie.

Informatie en sollicitatie
Voor verdere concrete informatie of gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met Hanneke Propitius (Manager Fondsenwerving a.i. tel: 020-520 8796).
Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je een sollicitatiebrief en curriculum vitae vóór 11 mei 2012 mailen t.a.v. Jaline Wijkhuizen (Personnel Officer HQ) naar officejobs@amsterdam.msf.org o.v.v. “Relatiemanager Speciale Giften” samen met de bron waar je de vacature hebt gevonden.
De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op 21 mei 2012, de tweede ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op 24 mei 2012.

~ Acquisitie wordt niet op prijs gesteld ~