Header

Projectleider internationaal voor

Stichting Mainline zoekt een enthousiaste en ervaren projectleider internationaal voor 32 uur per week.

Als projectleider begeleidt je lokale partners bij de uitvoer van de projecten. Je monitort voortgang en onderhoudt een goede werkrelatie met partners en lokale en internationale stakeholders. Je adviseert, stuurt waar nodig en stimuleert en motiveert waar mogelijk. Je maakt en beheert jaarplannen en budgetten en draagt bij aan acquisitie- en projectvoorstellen van de afdeling. Je ontwikkelt en implementeert trajecten voor capaciteitsversterking met en voor partners en je organiseert mogelijkheden voor het verbeteren van de technische kennis van partners en van Mainline. Voor deze vacature ligt de nadruk op capaciteitsversterking. Verder stimuleer en organiseer je uitwisseling tussen partners (south – south exchange) en het leren tussen Mainline en partners in binnen- en buitenland. Je legt verantwoordelijkheid af over je projecten binnen en buiten de organisatie.

Kortom, je bent een internationaal georiënteerde multitasker, Je houdt van organiseren, je houdt altijd overzicht en bent een goede planner. Daarnaast ben je enthousiasmerend en ondernemend. Je ziet kansen en benut ze en je bent erop gericht om de internationale projecten en de Internationale afdeling optimaal te laten draaien.

Wij vragen:

  • Minimaal 3 jaar ervaring met het zelfstandig aansturen van internationale projecten inclusief rapporteren en begroten, op de terreinen HIV/AIDS, mensenrechten en/of key populations. Internationale projectervaring met Harm Reduction en/of projecten voor middelengebruikers is gewenst.
  • Ruime ervaring met capaciteitsversterking van internationale lokale partners.
  • Basiskennis van Harm Reduction of bereidheid deze kennis op te doen.
  • Affiniteit met de doelgroep middelengebruikers.
  • Kennis van en visie op internationale ontwikkelingen op de terreinen hiv/aids, mensenrechten, publieke gezondheid en key populations.
  • Kennis van de internationale en Nederlandse spelers en het professionele werkveld die het drugsbeleid en het gezondheidsbeleid uitvoeren en aantoonbare netwerkvaardigheden.
  • Bereidheid en mogelijkheid om op regelmatige basis internationaal te reizen.
  • De functie vereist een grote mate van zelfstandigheid, planmatig werken en flexibiliteit.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en zeer goede beheersing van de Engelse en de Nederlandse taal.
  • Bereidheid om een actieve bijdrage te leveren aan de strategische, financiële en inhoudelijke ontwikkeling van de afdeling internationaal.
  • Bij voorkeur ervaring in het ontwikkelen van trainingen en het organiseren van internationale bijeenkomsten, bijvoorbeeld als procesbegeleider.
  • Bij voorkeur werkervaring in Sub Saharan Africa en/of Zuid en Zuidoost Azië.
  • Bij voorkeur ervaring met het schrijven van projectvoorstellen.

Wij bieden:

  • Een salaris tussen de EUR 2.840 en EUR 3.333 op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van de werkervaring.
  • Een contract voor 1 jaar, bij gebleken geschiktheid en financiële ruimte is verlenging mogelijk.
  • Flexibele werktijden.
  • Klein dynamisch team met ervaren en enthousiaste collega’s.
  • Een platte organisatie met veel ruimte voor eigen initiatief.
  • Een gevarieerde internationale projectenportefeuille met veel ontwikkelingsmogelijkheden.

De afdeling internationaal

Doel van de afdeling internationaal is het begeleiden van de uitvoer van internationale projecten op het gebied van Harm Reduction voor middelengebruikers. De afdeling internationaal bestaat ruim 15 jaar en verwerft en implementeert projecten die zich richten op de regio’s Oost Europa/Centraal Azië, Zuid en Zuidoost Azië, de MEWA regio en Afrika. Internationale projecten van Mainline worden uitgevoerd door lokale organisaties onder begeleiding en inhoudelijke en financiële verantwoordelijkheid van de afdeling internationaal.

De huidige internationale projectenportfolio bestaat voor een belangrijk gedeelte uit de implementatie van Bridging the Gaps: Health and Rights for Key Populations. Dit meerjarige programma wordt gefinancierd onder het Key Populations Fonds door het ministerie van buitenlandse zaken en wordt uitgevoerd door een alliantie van Nederlandse hiv/aids organisaties en global networks onder leiding van Aids Fonds. Mainline is binnen Bridging the Gaps met Aids Foundation East West (AFEW) verantwoordelijk voor het project People who Use Drugs. Mainline voert haar activiteiten uit in Indonesië, Nepal, Pakistan en Kenia. Daarnaast implementeert de internationale afdeling een aantal kleinere projecten en zijn er projecten in ontwikkeling of in aanvraag.

De organisatie

Stichting Mainline is een non-profit organisatie die zich inzet voor de verbetering van de gezondheid en kwaliteit van leven van druggebruikers. Uitgangspunt is de acceptatie van druggebruik. Direct contact met druggebruikers middels nationaal veldwerk stelt Mainline in staat nieuwe ontwikkelingen binnen de gebruikerswereld in een vroeg stadium te signaleren en analyseren.

Deze werkwijze maakt doelgerichte harm reduction mogelijk, en leidt niet alleen tot gezondheidsvoorlichting aan druggebruikers en het beperken van gezondheidsschade bij druggebruik, maar ook tot beleidssignalering, onderzoek, advies, ondersteuning van organisaties en trainingen voor hulpverleners. Daarbij ondersteunt Mainline internationale harm reduction organisaties en ontwikkelen we partnerschappen in bijvoorbeeld Afrika en Azië.

Interesse?

Stuur voor 18 juni 2012 een beknopte sollicitatiebrief en uitgebreid cv naar Karen Kraan, Manager International Programs: k.kraan@mainline.nl

De eerste ronde gesprekken vinden plaats op 26 juni 2012.

Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Karen Kraan, manager internationale programma’s, op telefoonnummer 06-38317165 of mailen naar k.kraan@mainline.nl

Voor meer informatie over Stichting Mainline, zie de website www.mainline.nl