Header

Procesoperator Shell Moerdijk Netherlands

Shell

Shell is een wereldwijde actieve groep van ondernemingen op het gebied van energie en petrochemie. We hebben 101.000 mensen in dienst in meer dan 90 landen. Onze doelstelling is de samenleving te voorzien van energie, op een manier die economisch, milieutechnisch en maatschappelijk verantwoord is.

Shell Moerdijk

De basischemicaliën die door de fabrieken van Shell Moerdijk worden geproduceerd spelen een belangrijke rol in ons moderne leven.

Andere bedrijven maken met deze basischemicaliën producten waarmee we ons dagelijks omringen. Wat er uiteindelijk van gemaakt wordt is heel divers: een matras, de tuinstoel, cd-hoesjes, een surfplank en verpakkingsmateriaal.

Op het bedrijventerrein van Shell Moerdijk staat onder meer de ‘kraker’ (de etheenfabriek) van de afdeling ‘Moerdijk Lower Olefins’ (MLO). De fabriek gebruikt nafta, gasolie of LPG als grondstof. In de kraker worden door een chemisch proces grotere moleculen in kleinere moleculen ‘gehakt’. De kraker produceert onder andere etheen, propeen en butadieeen en een aantal bijproducten zoals ruwe benzine, LPG en verschillende koolwaterstofstromen.


Responsibilities:
Als operator bij een van onze fabrieken zorg je ervoor dat het productieproces draaiende wordt gehouden. Je controleert processen en stelt bij waar nodig. Bij storingen werk je nauw samen met de technische dienst. Je werkt volgens een 2-2-2-volcontinurooster dat geleid wordt door de Afdelings Wachtchef/Production Teamlead.

Een ploeg bestaat uit één of meer teams die elk verantwoordelijk is voor één of meerdere processen. Een team wordt gevormd door Operators van verschillende functieniveaus.

Het is belangrijk dat je beschikt over een goed ontwikkeld verantwoordelijksheid gevoel voor persoonlijke veilligheid en procesveiligheid met aandacht voor de positie van het bedrijf in de samenleving.

Na een inwerkperiode en trainingstraject word je verantwoordelijk voor de normaal voorkomende operationele en relevante niet-operationele werkzaamheden op een aantal onderdelen van een fabriek onder uiteenlopende operationele omstandigheden (normaal bedrijf, starten/stoppen).
Je beoordeelt afwijkingen in de werking van proces en apparatuur en draagt zorg voor het monitoren en bewaken van de condities hiervan. Onderkent in een zo vroeg mogelijk stadium mogelijke problemen ten aanzien van veiligheid, milieu, kwaliteit en neemt hierna dienovereenkomstig acties. Interpreteert analyseresultaten en stelt op grond hiervan zonodig fabriekcondities bij.
Tevens zorg je voor een duidelijke verslaggeving tijdens en bij beëindiging van de wacht en voor een goede overdracht van verantwoordelijkheden. Je ziet er op toe dat personeel van uitvoerende diensten conform de op de werkvergunning gestelde condities werken en je neemt zonodig corrigerende maatregelen.
Je hebt contact met collega’s, technologen, technische dienst en contractors. De werkzaamheden worden zelfstandig of in teamverband uitgevoerd.


Requirements:
  • Je wordt uitgenodigd om bij Shell Moerdijk te solliciteren naar de functie van Operator als je in schooljaar 2012 gaat afstuderen, bij voorkeur als Operator C -MBO BOL4 niveau.
  • Wij zoeken mensen met verantwoordelijkheidsgevoel en teamspirit die oplossingsgericht denken.
  • Daarnaast zijn wij op zoek naar toekomstige medewerkers met enige jaren werkervaring en die over bovengenoemde of vergelijkbare (VAPRO B - C praktijk & theorie) beschikken.

Competenties (Skill):
Analytisch vermogen
Zelfstandig werken
Initiatief tonen en nemen
Samenwerken
Kwaliteitsgericht denken
Basiskennis Engelse Taal



Application Deadline: Saturday 30 June 2012

Number of Vacancies: 16

Let op: Het registratie proces is in het Engels, mocht je assistentie nodig hebben klik dan op de icoon - Sollicitatieassistent - op de homepage.

We zullen de sollicitaties tussentijds beoordelen en geschikte kandidaten uitnodigen voor een interview.

Procesoperator Shell Moerdijk
Netherlands