Header

Studentenbegeleider

e Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF is een landelijke organisatie die fondsen werft om hoger opgeleide vluchtelingen te kunnen ondersteunen bij hun studie en het vinden van werk. De organisatie is opgericht in 1948 en sindsdien hebben duizenden vluchtelingen uit vele landen een beroep gedaan op het UAF. Het UAF streeft naar participatie van vluchtelingen in de Nederlandse samenleving. Jaarlijks studeren meer dan 200 studenten af en vinden 400 werkzoekenden een baan of een stageplaats met steun van het UAF. Het UAF bezit het CBF-keurmerk voor goede doelen, is begunstigde van de Nationale Postcode Loterij en heeft ruim 25.000 individuele donateurs.

Binnen het UAF is de afdeling Studentenbegeleiding verantwoordelijk voor de beleidsvorming, de acceptatieprocedure en de begeleiding van 2.800 cliënten die in Nederland een studie (willen) volgen in het hoger onderwijs. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de verbreding van het maatschappelijk draagvlak voor de ondersteuning van vluchtelingen. Bovendien is de afdeling betrokken bij diverse interessante projecten ten behoeve van de integratie van vluchtelingen binnen onze samenleving.

De afdeling Studentenbegeleiding is per direct op zoek naar een enthousiaste

Studentenbegeleider v/m

0,8 – 1,0 fte

De functie

In één van de teams van ongeveer 7 studentenbegeleiders ben je verantwoordelijk voor een adequate begeleiding van vluchteling-studenten bij aanmelding, start en doorloop in het (hoger) onderwijs. Je begeleidt vluchteling-studenten bij de voorbereiding op hun studie, hun studiekeuze en je bent hun vraagbaak bij studievoortgang. Je verricht de noodzakelijke administratie en bereidt betalingsopdrachten voor. Je ondersteunt de vluchteling-student tot en met het moment van afstuderen. Onze collega’s van de afdeling Job Support ondersteunen vervolgens de afgestudeerden bij het vinden van een baan. Je caseload bedraagt op fulltime basis ongeveer 275 cliënten.

Je komt op voor de belangen van individuele en groepen cliënten en je bepleit hun rechtspositie bij onderwijsinstellingen, rechtshulpverleners en overheden. Je brengt advies uit over rechtspositionele kwesties (oa. asielrecht) en stelt beleidsadviezen op voor collega’s. Je neemt deel aan themagerichte vakgroepen en hebt overstijgende teamtaken.

Functie-eisen

Je functioneert op academisch niveau en hebt aantoonbare (werk)ervaring in sociaal-juridische advisering en begeleiding van bij voorkeur vluchtelingen. Je hebt ervaring en affiniteit met het behandelen van juridische dossiers en bent in staat hierover (beleids)adviezen te formuleren. Je bent op de hoogte van de juridische ontwikkelingen in de rechtsgebieden waar UAF mee te maken heeft (oa. asielrecht). Tevens heb je aantoonbare affiniteit met mensenrechten en kennis over de probleemgebieden in de wereld. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Dit werk brengt met zich mee dat je in staat moet zijn een goede balans te vinden tussen betrokkenheid en zakelijkheid. Je bent gedreven, servicegericht en stressbestendig en beschikt over een analytisch vermogen. Je bent open, krachtdadig en creatief.

Wat kun je van het UAF verwachten?

Een inspirerende werksfeer in een werkomgeving waar idealisme en professionaliteit gecombineerd worden. We bieden een veelzijdige baan binnen een enthousiast team. Het salaris voor deze functie bedraagt voor een voltijdsdienstverband minimaal € 2.494 en maximaal. € 3.622 bruto conform schaal 9 van de cao Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Contact persoon:
Albert de Voogd, hoofd afdeling
Telefoonnummer:
030-2520835
Opmerkingen:

Informatie en reacties

Voor nadere inlichtingen kun je op werkdagen bellen met Albert de Voogd, hoofd van de afdeling, telefoon 030-2520835. Voor meer informatie, kijk op www.uaf.nl.

Je sollicitatie kun je tot en met maandag 12 maart 2012 sturen naar: Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, t.a.v. Albert de Voogd, via sollicitaties@uaf.nl onder vermelding van “sollicitatie studentenbegeleider”.

Kandidaten van niet-Nederlandse afkomst worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteert u niet? Steun dan toch ons werk: giro 76300

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.