Header

Landelijk studentennetwerk voor duurzaamheid zoekt bestuur 2012-2013

Ben jij:

  • enthousiast over duurzaamheid?
  • ondernemend en initiatiefrijk?
  • een teamspeler en communicatief sterk?
  • op zoek naar een uitdaging voor volgend studiejaar?

Dan ben jij het ideale bestuurslid van Morgen, het studentennetwerk voor een duurzame toekomst. Wij zoeken:

Bestuur 2012-2013

Morgen is de landelijke studentenorganisatie die zich inzet voor duurzame ontwikkeling in je studie, je studentenleven en je carrière. Duurzaamheid gaat over het hier en nu, met het oog op daar en morgen. Samen met studenten in heel Nederland willen we studenten in het hoger onderwijs informeren, motiveren en activeren rond duurzaamheid, omdat studenten de leiders van de toekomst zijn.

Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor het draaiend houden van de organisatie, coördineer je projecten en ondersteun je activiteiten van lidorganisaties in tien studentensteden. Voorbeelden van onze projecten zijn het online lifestyle magazine Duurzamestudent.nl, netwerkevenementen en de duurzaamheid-ranking van universiteiten en hogescholen (Sustainabul) in Nederland.

We zijn op zoek naar een voorzitter, secretaris, penningmeester, algemeen bestuurslid, bestuurslid Netwerk & Promotie (PR) en bestuurslid Hoger Onderwijs. Dit team zal op 1 juli 2012 aangesteld worden en gedurende een jaar parttime (14 uur per week) voor Morgen aan de slag gaan. De voorzitter wordt aangesteld voor 24 uur per week en ontvangt hier 300 euro per maand vergoeding voor. De overige bestuursleden ontvangen een maandelijkse vergoeding van 150 euro.

Interesse?

Je kunt uiterlijk 19 april reageren door je motivatiebrief en CV te sturen naar sollicitatie@studentenvoormorgen.nl. Heb je nog vragen? Kijk voor meer informatie over de functies op www.studentenvoormorgen.nl of neem contact op met de voorzitter Hilde Zevenbergen via voorzitter@studentenvoormorgen.nl.

Nadere omschrijving functies

Ieder bestuurslid werkt samen met vrijwilligers en houdt zich bezig met organisatorische taken en het uitvoeren van projecten in samenwerking met de rest van het bestuur. Goede communicatieve vaardigheden zijn daarbij belangrijk.

De voorzitter (24 uur) coördineert de taken van de gehele organisatie en is verantwoordelijk voor het functioneren van het bestuursteam. Hij/zij is gecommitteerd en altijd op de hoogte van de beslissingen en activiteiten binnen de organisatie, en onderhoudt contacten met sponsors en maatschappelijke organisaties. Een voorzitter kan prioriteiten stellen, leiding geven, en activeren en inspireren.

De secretaris (14 uur) is de spin in het web, een organisatorisch talent en verantwoordelijk voor de interne organisatie van Morgen. Hij/zij zorgt er onder andere voor dat de kennis en contacten van Morgen goed gestructureerd en toegankelijk zijn. Een secretaris is ordelijk, betrokken en verantwoordelijk.

De penningmeester (14 uur) is verantwoordelijk voor de financiën van Morgen. Hij/zij houdt zich bezig met de boekhouding, het opstellen van financiële stukken en samen met het bestuur met sponsoracquisitie. Een penningmeester is analytisch, gestructureerd en betrouwbaar. Ervaring met boekhouden of financiën is geen vereiste.

Het algemeen bestuurslid (14 uur) organiseert en coördineert projecten. Hij/zij legt nieuwe contacten, verkent projectmogelijkheden en geeft leiding aan vrijwilligers en commissies. Een algemeen bestuurslid is flexibel, initiatiefrijk en gedreven, en kan goed overzicht houden.

Het bestuurslid Netwerk en Promotie/PR (14 uur) vergroot de bekendheid van de projecten van Morgen en onderhoudt het studentennetwerk. Hij/zij benadert de media, gebruikt social media, zet campagnes op en werkt aan het verankeren van duurzaamheid in de studentenwereld. Een bestuurslid PR is alert, kan enthousiasmeren, netwerken, creatief denken en een boodschap duidelijk overbrengen.

Het bestuurslid Hoger Onderwijs (14 uur) onderhoudt het onderwijsnetwerk van Morgen. Hij/zij is het aanspreekpunt voor lidorganisaties en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het hoger onderwijs. Een bestuurslid hoger onderwijs coördineert de landelijke projecten van Morgen die zich richten op het verduurzamen van het HBO en WO. Hij/zij is ondernemend, vasthoudend en sociaalvaardig.

Voorbeelden van projecten van Morgen

Duurzamestudent.nl

Duurzamestudent.nl is the place to be voor duurzame tips op het gebied van studie, carrière en lifestyle. De website biedt inspirerende en concrete informatie over wat studenten kunnen met duurzame ontwikkeling op het gebied van studie, werk en lifestyle. Duurzamestudent.nl is een online magazine annex portal, waaraan een brede groep studenten meewerkt.

Sustainabul
Onder het motto “practice what you preach” hebben Morgen en Rank a Brand het duurzaamheidsbeleid van de hoger onderwijs instellingen in kaart gebracht. Het doel is om een mentaliteitsverandering teweeg te brengen bij de beleidsmakers in het hoger onderwijs, waardoor instellingen transparanter worden in hun duurzaamheidsbeleid.

Ctrl-Alt-Delete Emissions

Naar aanleiding van het grote succes van de CO2-neutrale computerzaal van de UvA heeft Morgen dit project naar een landelijk niveau getild. Het doel is om hoger onderwijs instellingen energiezuiniger te maken, te beginnen met een CO2-neutrale computerzaal.

Talenten voor de Toekomst

In samenwerking met ASN Bank, Timu Kota en Be More heeft Morgen de wedstrijd Talenten voor de Toekomst in het leven geroepen. Dit is een wedstrijd voor jongeren tot en met 25 jaar, met duurzame ideeën voor een betere wereld. De winnaars van 2012 kregen een jaar lang professionele begeleiding bij de uitwerking van hun duurzame idee en wonnen een duurzame workshopreis naar Oeganda.