Header

Programmaverantwoordelijke

Stichting Maatwerk bij Terugkeer

Maatwerk bij Terugkeer heeft tot doel het faciliteren van een humane en zelfstandige terugkeer van ex-asielzoekers en ongedocumenteerde migranten naar hun land van herkomst door begeleiding te bieden bij reïntegratie. Met haar netwerk van partnerorganisaties in de landen van herkomst, verleent Maatwerk bij Terugkeer assistentie op het gebied van huisvesting, medische (na)zorg, onderwijs, bedrijfsontwikkeling en werkgelegenheid. Het uitgangspunt van Maatwerk is dat ieder individu zelf beslist over terugkeer en over zijn of haar toekomst. Maatwerk bij Terugkeer is een non-gouvernementele organisatie en maakt deel uit van een Nederlands en een Europees samenwerkingsverband. Het jongerenproject Beyond Borders versterkt alleenstaande en (ex) minderjarige asielzoekers tussen 15 en 25 jaar bij de ontwikkeling van hun toekomstperspectief.

Maatwerk bij Terugkeer heeft een kantoor in Utrecht waar 10 medewerkers werkzaam zijn.

De Programmaverantwoordelijke begeleidt de programmamedewerkers van Maatwerk bij Terugkeer en het team en legt verantwoording af aan de coördinator.

We zijn op zoek naar:

Een Programmaverantwoordelijke

(m/v) 0,9 fte

Als Programmaverantwoordelijke binnen de stichting Maatwerk bij Terugkeer ben je verantwoordelijk voor het initialiseren van samenwerkingsverbanden met lokale partners in landen van herkomst en het ontwikkelen en het realiseren capaciteitsontwikkeling van lokale partners ten behoeve van de bemiddeling tussen, “de vraag” van individuele asielzoekers en ongedocumenteerden t.a.v. terugkeer en “het aanbod” van ondersteuningsmogelijkheden in landen van herkomst. Tevens ben je verantwoordelijk voor kennisopbouw binnen het Maatwerk team. Je bent tevens de projectleider voor het project “Terugkeer op Maat” dat uitgevoerd wordt door een consortium bestaand uit Pharos, Vluchtelingenwerk, Intent, HealthnetTPO en UAF

Resultaatgebieden en Vak-/functiebekwaamheid

Programma-innovaties

Beoordeelt trends en ontwikkelingen t.a.v. de eigen programma('s) in relatie tot de geformuleerde doelstellingen. Ontwikkelt programma-innovaties en synergie tussen verschillende projecten t.a.v. lokale capaciteitsversterking, strategische financiering, beleidsbeïnvloeding in Nederland en in herkomstlanden. Stemt de innovaties af op het beleid en strategie van de Stichting Maatwerk bij Terugkeer.

Versterken en onderhouden partnerschappen

Beoordeelt de bedrijfsvoering en de organisatie van lokale partners op de mate waarin de activiteiten passen bij de programmastrategieën. Neemt beslissingen over de aard van de partnerschappen rekening houdend met de financiële analyses. Adviseert de programmamedewerkers en coördinator over het versterken, verbreden en afstoten van samenwerkingsrelaties met partners. Adviseert programmamedewerkers bij het onderhouden van contacten met partners, gericht op een effectief, duurzaam relatienetwerk. Maakt afspraken met partners m.b.t. het behalen van inhoudelijke resultaten, het vergroten van hun deskundigheid en het afleggen van verantwoording conform richtlijnen

Lobbyresultaten.

Bedenkt en ontwikkelt activiteiten om het beleid te beïnvloeden in verschillende (publieke en private) sectoren in Nederland, de EU. Bouwt en onderhoudt relaties/netwerken, nationaal en internationaal, welke van belang zijn voor het realiseren van de doelstelling.

Synergie

Bedenkt manieren om verschillende partijen (o.a. partners,Maatwerk bij Terugkeer medewerkers) met elkaar in contact te brengen en van elkaar te laten leren.

Draagvlakversterking

Bedenkt en ontwikkelt activiteiten om het draagvlak voor duurzame terugkeer binnen Nederland en herkomstlanden. Bouwt ,onderhoudt en versterkt relaties/netwerken welke van belang zijn voor het realiseren van draagvlak.

Additionele fondsenwerving

Onderzoekt mogelijkheden tot het verkrijgen van additionele fondsen in Nederland en bij de Europese Unie.

Deskundigheid/Ervaringsgebieden

  • Kennis van ontwikkelingssamenwerking op WO–niveau.
  • Kennis en ervaring van projectmanagement en institutionele capaciteitsversterking
  • Kennis van de herkomstlanden van asielzoekers en migranten, het Nederlandse asielbeleid en migrantenproblematiek
  • Bekend met Nederlands en Europese subsidiebeleid, ten aanzien van migratie en ontwikkeling en terugkeerprogramma’s
  • Sociaal vaardig voor het vergroten van de deskundigheid van partners en het sturen van partners op resultaten, het lobbyen en het creëren van draagvlak
  • Kennis en ervaring in het formuleren van programma-innovaties en voorstellen
  • Kennis van projectmanagement en institutionele capaciteitsversterking.
  • Goede uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels. Frans is een pré

Specifieke functie kenmerken

  • analytisch vermogen
  • teamspirit
  • stressbestendigheid bij werkzaamheden die onder tijdsdruk staan
  • tactisch en oplossingsgericht kunnen omgaan met tegengestelde belangen

We bieden:

  • De mogelijkheid mee te bouwen aan een prachtig initiatief
  • Een aanstelling voor 32 uur per week, in eerste instantie 1 jaar met eventueel mogelijkheid tot verlenging
  • Een afwisselende functie waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd
  • Een open en informele werkomgeving
  • Goede arbeidsvoorwaarden
  • Een wereldwijd opererende organisatie
  • Een salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding, tussen € 2.760,- en € 4.124,- op basis van een 36-urige werkweek.

.

Reacties met CV vóór 23 april maart 2012 uitsluitend per e-mail, te richten aan recruitment@maatwerkbijterugkeer.nl

Onder vermelding van: Sollicitatie Programma Verantwoordelijke”

Voor informatie over deze vacature kunt u op 13 april tussen 15.00 en 17.00 uur contact opnemen met de coördinator van Stichting Maatwerk bij Terugkeer, Lenie van Goor, 0307551580