Header

Evaluator voor pilotproject

'Gelukkig zijn er nog mensen die geloven in vrede en gerechtigheid. Die opkomen voor de rechten van arme of kwetsbare mensen. En zorgen dat iedereen de kans krijgt zich te ontplooien. Het zijn mensen die vertrouwen hebben in de kwaliteiten van anderen en doorzetten om hun doel, hun missie te bereiken.'
Mensen met een Missie zet zich in voor internationale samenwerking vanuit de katholieke missionaire traditie. Wij stellen kennis, menskracht en geld ter beschikking aan kleinschalige ontwikkelingsprojecten en kansrijke gemeenschapsinitiatieven, waarin mensen zich inzetten voor gerechtigheid en vrede.
Op korte termijn zoeken wij een
Evaluator voor het pilotproject 'Fondsenwerving, werkervaringsplaatsen en internationale solidariteit'
Het project
Het project Mensenrechtenwaarneming, fondsenwerving en internationale solidariteit is een nieuwe vorm van internationale samenwerking, waarbij er een combinatie gezocht wordt van internationale solidariteit, vergroting van het draagvlak voor internationale samenwerking in Nederland en fondsenwerving ten behoeve van de projecten van onze partners in Afrika, Azie en Latijns-Amerika.
We hebben hiervoor de samenwerking gezocht met een van onze partnerorganisaties, een grote mensenrechtenorganisatie in Mexico.
Jongeren gaan voor een periode van 3 maanden naar Chiapas, Mexico. Gedurende die periode gaan ze tenminste drie keer voor een periode van twee weken naar een inheemse gemeenschap als mensenrechtenwaarnemer. In de tussenliggende periodes doen ze vrijwilligerswerk op het kantoor van onze partnerorganisatie. Voor, tijdens en na hun verblijf doen ze aan fondsenwerving en vertellen ze hun verhaal aan hun achterban.
Evaluatie
Van deze pilot wil Mensen met een Missie een evaluatie uit laten voeren. Mede tegen de achtergrond van het traject rondom marketing en zichtbaarheid waarin Mensen met een Missie zich bevindt. We willen de resultaten in beeld gebracht zien voor alle betrokken actoren, alsmede zicht krijgen op de verhouding kosten-baten (kosten effectiviteit) en efficiency.
Praktisch
  • Het rapport: 15 pagina's maximaal (+ bijlagen)
  • U dient de Spaanse taal voldoende te beheersen om te kunnen communiceren met onze Spaanstalige partnerorganisatie.
  • Wij schatten in dat u voor dit project 15 dagen nodig heeft. De evaluatie kan vanuit Nederland worden uitgevoerd.
  • De evaluatie moet plaatsvinden in de maand september.
Geinteresseerd?
U kunt bij ons een uitgebreide opdrachtbeschrijving opvragen (Chantal Tieleman:chantaltieleman@mensenmeteenmissie.nl of telefonisch: 070 31 36 734)
Wij nodigen geinteresseerden uit hun belangstelling voor deze opdracht kenbaar te maken vergezeld van het volgende:
  • curriculum vitae
  • trackrecord
  • offerte
  • voorstel voor methodiek
  • planning
Stuur uw CV en bijlagen uiterlijk 28 augustus per e-mail naar Chantal Tieleman (chantaltieleman@mensenmeteenmissie.nl).
Uit de inschrijvingen worden er 3 geselecteerd voor een toelichtend gesprek. Deze zullen plaatsvinden op vrijdagmiddag 5 september.