Header

UTVECKLINGSINGENJÖRER INOM R&D

UTVECKLA & SAMARBETA?
VI GILLAR DET MED DIG
Strip, Wire and Heating Technology är en världsledande leverantör av rostfria band- och trådprodukter, material och systemprodukter för elektrisk motståndsuppvärmning. Värmerelaterade produkter under varumärket Kanthal används för uppvärmning i allt från vardagliga hushållsapparater till avancerade industriella processer. De flesta Kanthalprodukter baseras på egenutvecklade material.
Företagets ledning, administration och den största delen av produktionsresurserna ligger i Hallstahammar och här finns också de centrala utvecklingsresurserna samlade. Materialutveckling är en avdelning inom den centrala R&D-enheten med huvuduppgift att driva utvecklingsprojekt samt att bistå marknads- och produktionsorganisationerna med tekniskt stöd. Vi söker nu två utvecklingsingenjörer med placering i Hallstahammar.
Arbetsuppgifter
Som utvecklingsingenjör driver och medverkar du i utvecklingsprojekt rörande processer, material och produkter för temperaturreglering, värmegenerering och energiomvandling, med den huvudsakliga inriktningen på metalliska, pulvermetallurgiska och keramiska högtemperaturmaterial. Du bistår även marknads- och produktionsorganisationerna med tekniskt stöd samt medverkan i ett eller flera projekt tillsammans med kollegor med olika specialistkompetenser. Projektgrupperna är tvärfunktionella, vilket innebär kontakter med marknad, produktion och ledning. Vissa projekt drivs även i samarbete med R&D-enheterna inom Sandvik Materials Technology i Sandviken och i många fall även med externa parter och kunder. Arbetet kan även innehålla deltagande i externa forskningsprojekt.
Din profil
Vi söker dig som har civilingenjörsexamen, forskarexamen eller motsvarande inom materialvetenskap, fysik eller kemi. Relevant erfarenhet av produktutveckling inom materialindustri är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav. Övriga språkkunskaper är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av din nyfikenhet och förmåga att samarbeta och kommunicera med andra. Du kan skapa teamkänsla och öka samarbetet i gruppen och arbetsuppgifterna förutsätter att du är analytisk, målinriktad och ser fördelarna med att stanna upp, samla ihop information och reflektera i syfte att driva avdelningens arbete framåt.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Karin Backman, rekryterande chef, 0220-217 43
Erik Ström, rekryterande chef, 0220-216 65
Fackliga kontaktpersoner
Urban Sahlin, Ledarna, 0220-216 23
Ted Robertsson, Akademikerföreningen, 0220-211 33
Torbjörn Frankén, Unionen, 0220-216 12
Välkommen med din ansökan senast 2016-09-30. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 345450.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Karin Wallón
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2015 cirka 46 000 anställda, representation i cirka 150 länder och en omsättning på cirka 91 miljarder SEK.
Deadline: 30 Sep
Job-ID: 345450