Header

MACHINING DEVELOPMENT ENGINEER - CAM PROGRAMMING

På Sandvik Coromant uppmuntrar vi innovation och strävar efter att öka vår kunskap inom utveckling av verktyg/produkter för skärande bearbetning där vi är verksamma. Vi är övertygade om att dagens forskning genererar morgondagens framgång och vi har som mål att alltid leverera med kvalitet och hållbarhet i fokus.

Avdelningen Machining R&D fokuserar på att öka kundens produktivitet vid tillverkning av komponenter i svårbearbetade material inom tex flygindustrin genom att utveckla innovativa processer, metoder och bearbetningslösningar som ligger i framkant av ny teknologi. Vår forskning och utveckling bedrivs i nära samarbete med kunder, externa forskningscentrum och vår egen produktutveckling. Machining R&D är en del av vårt nya Sandvik Coromant Center och teamet består av tio medarbetare. Vi söker nu en Machining Development Engineer – CAM Programming till en nyckelroll inom avdelningen, där du utvecklar metoder och bearbetningsstrategier för att stötta Sandvik Coromants satsning inom Digital Machining och Industri 4.0. Tjänsten är placerad i Sandviken.
Arbetsuppgifter
Som Machining Development Engineer – CAM Programming är du ansvarig för utvecklingen av metoder och bearbetningsstrategier på prioriterade komponenter inom exempelvis titan eller superlegeringar, med målsättningen att Sandvik Coromant har en marknadsledande position inom området. Du stöttar och samarbetar med avdelningen Digital Machining samt övriga utvecklingsenheter för att utveckla nya mjukvaror för metoder och bearbetningsstrategier, och du stöttar även kundprojekt och andra aktiviteter som är prioriterade inom Machining R&D, gällande CAM-programmering, bearbetningsstrategier och applikationskunskap. Vidare bevakar du utvecklingen inom området genom patent, facklitteratur och kundbesök, bidrar till verksamhetens utveckling genom att föreslå nya projekt, samt delar proaktivt med dig av kunskaper och bästa praxis till dina kollegor.
I rollen ingår regelbundna internationella resor.
Din profil
Vi söker dig som är högskole-, eller civilingenjör, alternativt har du motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du har många års erfarenhet av CAM-programmering och bearbetningsstrategier samt erfarenhet av CNC-maskiner, fixturering, metoder samt skärande bearbetning från tillverkningsindustrin. Kunskap inom CAM-programmering såsom Catia, MasterCam eller NX är viktigt för rollen, likväl som erfarenhet av utveckling av nya metoder i CAM-systemet. Erfarenhet från Sandvik Coromants verksamhet och produkter, samt erfarenhet från flygindustrin eller varmhållfasta superlegeringar är meriterande. Då vi arbetar i en internationell miljö, är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är strukturerad och energisk med god förståelse för produkterna och kundens behov. Med din kompetens och ditt pedagogiska arbetssätt, sprider du kunskap och stöttar dina kollegor i sin utveckling. Du följer den tekniska utvecklingen och med stort teknikintresse bevakar du teknologitrender på marknaden. Vidare är du kommunikativ, kan föra dialog med alla intressenter och tycker om att utarbeta lösningar genom teamarbete.
Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering. En kultur där alla får bidra, tar tillvara på mångfalden.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Henri Sevonen, rekryterande chef, 026-26 65 24
Fackliga kontaktpersoner
Raimo Annanolli, Union, 026-26 64 94
Anders Nilsson, Akademikerföreningen, 026-26 66 03
Välkommen med din ansökan senast 2016-10-09. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 346835.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Renée Nordström

Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.
Deadline: 9 Oct
Job-ID: 346835