Header

PRODUKTIONSLEDARE FÖR SMÄLTVERKET

LEDA PRODUKTION & COACHA MEDARBETARE?
VI VILL VETA MER OM DIG
Vi ser produktion som mycket mer än produkter, teknik och processer. Att jobba tillsammans för att utveckla lösningar baserade på våra kunders behov för att nå våra affärsmål är en bättre beskrivning. Vår stora grupp av medarbetare inom produktionen jobbar intensivt för att tillverka högförädlade produkter med rätt kvalitet, i rätt tid, till lägsta möjliga kostnad – alltid med säkerhet som första prioritet.
Produktområdet Strip, Wire and Heating Technology, inom affärsområdet Sandvik Materials Technology, är idag en världsledande tillverkare av tråd, band, pulver samt värmebeständiga material med inriktning mot krävande industrier såsom energisegmenten. Till Smältverket på Sandvik Heating Technology i Hallstahammar söker vi nu en engagerad produktionsledare. Du ansvarar för ett team på 35 medarbetare och tre teamledare samt utvecklar verksamheten i Smältverket för människa, maskin, metod och miljö.
Arbetsuppgifter
Som produktionsledare leder du verksamheten med ett öppet och tydligt ledarskap och tillsammans med teamet och våra supportfunktioner bidrar du till en arbetsmiljö där människor trivs och presterar tillsammans. Du uppmuntrar en kultur av innovation och kontinuerlig förbättring för processer och arbetssätt och du driver dessa förändringar på ett engagerande och lyssnade sätt med rak kommunikation och tydlig återkoppling. Vidare har du arbetsmiljöansvar för verksamheten, vilket innebär att du hanterar skyddsronder, riskbedömningar och prioritering av åtgärder för att förbättra säkerheten och arbetsmiljön.
Din profil
Vi söker dig med en teknisk bakgrund, gärna på högskolenivå, och någon form av ledarskapserfarenhet från tung industri eller produktionsmiljö. Vidare ser vi det som positivt om du har erfarenhet av arbete med Lean, eller av att initiera, leda och driva förändringsarbeten och projekt. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du stödjer både teamens och individernas utveckling för att verksamheten ska fungera och medarbetarna i den må bra. Du agerar med integritet och bygger förtroende, driver förändringar och skapar engagemang. Med din förmåga till helhetssyn över verksamheten har du också lätt för att skapa samarbeten inom produktionen och med supportfunktionerna.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Stefan Jansson, rekryterande chef,0220-216 69
Fackliga kontaktpersoner
Niclas Widell, IF Metall, 0220-217 71
Urban Sahlin, Ledarna, 0220-216 23
Ted Robertsson, Akademikerföreningen, 0220-211 33
Torbjörn Frankén, Unionen, 0220-216 12
Välkommen med din ansökan senast 2016-09-30. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 342951.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Karin Wallón
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2015 cirka 46 000 anställda, representation i cirka 150 länder och en omsättning på cirka 91 miljarder SEK.
Deadline: 30 Sep
Job-ID: 342951