Header

PRODUKTIONSPLANERARE

ANALYSERA & KOMMUNICERA?
VI GILLAR DET MED DIG
Produktområdet Rock Tools, inom Sandvik Mining and Rock Technology, utvecklar, producerar och levererar verktygslösningar för gruv- och anläggningsindustrin. Genom patentskyddade produktionsprocesser och omfattande forskning, utvecklar vi ständigt nya bergborrverktyg och hårdmetallsorter som effektiviserar verksamheten för våra kunder och genererar överlägsen prestanda och lägre kostnader.
Inom avdelningen för Purchasing and Logistics arbetar planerare och inköpare och vi hanterar både inköp och planering i nära samarbete med produktionen. Vi söker nu en produktionsplanerare till Sandviken, som trivs i en koordinerande och varierande roll med många kontaktytor, där du får möjlighet att arbeta med både kort- och långsiktiga frågor i en dynamisk organisation.
Arbetsuppgifter
Som produktionsplanerare ansvarar du för att skapa dagliga och veckovisa tillverkningsplaner för produkter och produktgrupper inom ditt område. Du ansvarar för bekräftelse av leverans till enhetens kunder och för att kommunicera materialbehov till inköpare, och du samlar in information om status kring tillverkningen för att sedan kommunicera detta internt. Vidare är du även ansvarig för uppföljningar kring verksamhetens prestation och initierade aktiviteter.
Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom industriell ekonomi och/eller logistik, eller likvärdig erfarenhet inom området. Några års erfarenhet inom produktionsplanering är en förutsättning för tjänsten och har du kunskap om material- och produktionsstyrningssystem är det meriterande. Du har goda kunskaper i Office-paketet och du kommunicerar väl på både svenska och engelska.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av din goda förmåga till nytänkande och ditt engagerade arbetssätt. Du har både en kreativ och en analytisk sida och du tycker om att agera i en koordinerande roll. Du är bra på att skapa goda relationer, och du har god förmåga att utvärdera olika handlingsalternativ och vara rådgivande vid beslut kring dessa. Vidare är du tydlig och pedagogisk i din kommunikation, och med din förmåga att initiera och driva åtgärder för att kontinuerligt förbättra verksamheten har du god förståelse för helheten.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Linda Östberg, rekryterande chef, 026-26 49 21
Fackliga kontaktpersoner
Per Hedman, Unionen, 026-26 50 14
Rickard Andreasson, Sveriges Ingenjörer, 026-26 51 83
Anders Svedlund, Ledarna, 026-26 23 41
Välkommen med din ansökan senast 2016-09-26. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 346715.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Petra Hansson
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2015 cirka 46 000 anställda, representation i cirka 150 länder och en omsättning på cirka 91 miljarder SEK.
Deadline: 26 Sep
Job-ID: 346715