Header

R&D SPECIALIST - TOOL BODY MATERIALS

R&D Specialist - Tool Body Materials
På Sandvik Coromant uppmuntrar vi innovation och strävar efter att öka vår kunskap inom utveckling av verktyg/produkter för skärande bearbetning där vi är verksamma. Vi är övertygade om att dagens forskning genererar morgondagens framgång och vi har som mål att alltid leverera med kvalitet och hållbarhet i fokus. Genom att hjälpa våra kunder att lyckas stärker vi vårt varumärke.
Inom Sandvik Coromants R&D-funktion och avdelningen för verifiering av produktegenskaper har vi byggt upp vårt material- och hållfasthetslaboratorium, där vår uppgift är att ge support till produktutvecklingen genom bla tester av materialegenskaper. Till en strategisk tjänst med stora möjligheter att påverka, söker vi nu en R&D Specialist för Tool Body Materials. Tjänsten ingår i ett delteam på sex personer inom avdelningen och är placerad i Sandviken.
Arbetsuppgifter
Som R&D Specialist ger du support till både den egna och andra avdelningar inom området Tool Body Materials. Du hanterar pågående projekt inom området, vilket inkluderar de flesta typer av stål som Sandvik Coromant idag använder i verktygskroppar, produkt- och reservdelar. Du initierar och driver projekt inom materialområdet för både existerande och kommande produkter. I ditt ansvarsområde ingår också att ta fram och driva materialvalsprocessen inom området Tool Body Materials, vilket bland annat innebär materialspecifikationer, bistå projekt i materialval, utbildning av individer och organisationer och att underhålla och förbättra nätverk och relationer med leverantörer, inköpare, produktionsenheter och kollegor inom Sandvik-koncernen. Vidare stödjer du R&D-organisationen så att leveransorganisationen kan säkerställa och leverera produkter enligt förväntad kvalitet och initierar nya samarbeten med materialleverantörer. Du säkerställer och utvecklar också efter behov testmetoder inom materialområdet.
Din profil
Vi söker dig som är doktor (PhD) eller har en civilingenjörsexamen i materialdesign, metallurgi, materialvetenskap eller liknande med tillämpning på stål, alternativt har du en kortare utbildning och omfattande och gedigen arbetslivserfarenhet inom området. Från dina tidigare arbeten har du minst tio års erfarenhet från stålindustrin, gärna inom verktygsstål och värmebehandling av stål. Det är meriterande att du också har kompetens inom ytbehandling eller ytteknologi i stålapplikationer. I tjänsten ingår interna och externa kontakter på flera nivåer, därför behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och i skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du tänker strategiskt och på ett naturligt sätt tar ägandeskap och ansvar för dina uppgifter. Du kombinerar din djupa teoretiska och tekniska förståelse för verksamheten med affärsprioriteringar och kundfokus, samtidigt är du öppen, kunskapsorienterad och har förmåga att självständigt lösa komplexa uppgifter som kräver djup kunskap från flera olika områden. Vidare skapar du också förutsättningar för att bygga kunskap och dela ”best practice” genom att stödja, coacha och utbilda vilket möjliggör för kollegor att växa och öka sin kompetens inom området. Slutligen driver du förändringar genom att kontinuerligt söka och hitta utrymme för förbättringar i metoder, verktyg och processer.
Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering. En kultur där alla får bidra, tar tillvara på mångfalden.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Lise-Lotte Säde, rekryterande chef, 026-26 60 76
Fackliga kontaktpersoner
Sören Olsson, Unionen, 070-352 41 00
Anders Nilsson, Akademikerföreningen, 026-26 66 03
Välkommen med din ansökan senast 2016-09-22. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 346482.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Karin Wallón

Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.
Deadline: 22 Sep
Job-ID: 346482