Header

PROCESSUTVECKLARE

GILLAR METALLURGI & NYA PERSPEKTIV?
VI VILL VETA MER OM DIG
Produktion på Sandvik är mycket mer än produkter, teknik och processer. Att jobba tillsammans för att utveckla lösningar baserade på våra kunders behov är en bättre beskrivning. Som specialist utvecklar och sprider du dina kunskaper för att utforska nya idéer och omsätta dem till användbara lösningar och du har en central roll när det kommer till att utveckla och säkerställa expertis inom strategiska områden, och därigenom skapa förutsättningar för en framgångsrik verksamhet.
På Stålverket i Hallstahammar arbetar du nära forskning och utveckling (FoU) med stora möjligheter att bygga ett nätverk och skapa kontakter på global nivå. Produktområdet Primary är nu inne i en spännande fas i utvecklingen av nya nischade produkter. Det här innebär att vi behöver innovativa medarbetare och väl genomtänkta processer som stödjer denna typ av tillverkning. Till en tjänst på teknikavdelningen söker vi nu en processutvecklare med inriktning metallurgi, som kommer att ha stora möjligheter att påverka vår framtida produktion och göra skillnad i vår tillverkning.
Arbetsuppgifter
I den här rollen stödjer du våra enheter med expertkunskap och spetskompetens inom metallurgi för att utveckla säkra, effektiva och tillförlitliga tillverkningsprocesser. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter sker i nära samarbete med vår produktion där du deltar på dagliga produktionsmöten. Du planerar, utför och dokumenterar utvecklings-, förbättrings- och kvalificeringsarbeten i tillverkningsprocesserna på såväl kort som lång sikt. Arbetet rör främst vår egen tillverkning men vi är också involverade i arbetet och bedömningar gentemot våra leverantörer och kunder.
Din profil
Vi söker dig som är ingenjör inom metallurgi eller som har motsvarande kunskap uppnådd genom arbetslivserfarenhet. Det är bra om du har några års erfarenhet av arbete inom tillverkande industri, och erfarenhet av att driva förändringar eller förbättringsarbete inom stålverk är meriterande. Eftersom du arbetar både produktionsnära och i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Eftersom du har en central roll i utvecklingen av vår verksamhet lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är positiv och tycker om att tänka i nya banor, vilket behövs när du driver förändringar och skapar engagemang. Vidare ser du värdet av att arbeta tillsammans med andra och bygger relationer baserade på ärlighet, respekt och tillit. Du skapar förutsättningar för att bygga och dela kunskap, möjliggör för andra att nå målen och stödjer dem i arbetet för att överträffa förväntningarna.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Pia Kylberg, rekryterande chef, 0220-218 17
Fackliga kontaktpersoner
Ted Robertsson, Akademikerföreningen, 0220-211 33
Torbjörn Frankén, Unionen, 0220-216 12
Välkommen med din ansökan senast 2016-09-30. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 343553.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Karin Wallón
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2015 cirka 46 000 anställda, representation i cirka 150 länder och en omsättning på cirka 91 miljarder SEK.
Deadline: 30 Sep
Job-ID: 343553