Header

SALES ENGINEER (REGIO HENGELO/ENSCHEDE)

Sandvik Benelux B.V. in Schiedam zoekt voor de afdeling Coromant een:
Sales Engineer (Regio Hengelo/Enschede)
Sandvik Coromant maakt deel uit van de beursgenoteerde Zweedse multinational Sandvik AB. De Sandvik Groep is gespecialiseerd in de productie, marketing en verkoop van roestvast staal, metaalbewerkingsgereedschappen en equipment voor mijn- en tunnelbouw. Sandvik Coromant Benelux is gevestigd in Schiedam en wereldwijd marktleider op het gebied van verspanende hardmetalen gereedschappen. Vanuit de verkooporganisatie gevestigd in Schiedam, focust Coromant zich op de verkoop aan eindgebruikers en distributeurs door middel van het aanbieden van technisch specialistische oplossingen.
FUNCTIE-INHOUD
Als Sales Engineer ben je, binnen de regio Twente Achterhoek, actief bezig met de relatiebinding en het leggen van de juiste contacten. Het vergroten van de verkoop naar onze eindgebruikers en het scheppen van vertrouwen op lange termijn zijn erg belangrijk in deze functie. Het verhogen van de productiviteit van je (potentiële) klanten is wat je drijft en klanttevredenheid, in nauwe samenwerking met een team van collega’s, is een zeer belangrijke doelstelling voor je. Dit doe je door middel van het bezoeken van de klanten, seminars, beurzen en andere bijeenkomsten. In deze functie rapporteer je aan de Sales Manager.
JE PROFIEL
Je hebt een MBO+ niveau met een gedegen werkervaring in verspanende bewerkingen op CNC machines. Verkoopervaring in de verspanende industrie is een pré. Je bent communicatief zeer vaardig, zowel in de Nederlandse- als de Engelse taal. Je bent initiatiefrijk en proactief, zowel naar de klanten als naar je collega’s en de organisatie. Je bent bekend met het geautomatiseerd vervaardigen van diverse rapportages en in staat om je plannen en ideeën duidelijk op papier te verwoorden.
Je bent goed op de hoogte wat er in de markt speelt en bij voorkeur heb je in deze markt al een netwerk opgebouwd, dat je graag verder wilt uitbreiden. Je wordt gedreven door je ambitie en honger naar succes in salestrajecten. Je bent woonachtig in de regio Hengelo/Enschede of bereid daar naar te verhuizen.
ONS AANBOD
Wij bieden je een uitdagende functie, waarin je proactief met de klant en jouw team meedenkt, en op alle vragen op het gebied van draai-, frees- en boorbewerkingen, een antwoord vindt. Na een gedegen trainingsperiode zul je geheel zelfstandig binnen een team werkzaam zijn, verantwoordelijkheid dragen en beslissingen nemen.
Voor de juiste persoon is een uitstekende salariëring mogelijk, gecombineerd met een bonussysteem, een representatieve bedrijfsauto, telefoon en laptop (home office).
JE REACTIE
Als je op zoek bent naar een uitdagende en gevarieerde functie, dan kan je tot 16 oktober 2016 solliciteren op sandvik.com/career, referentie #344732. Interne kandidaten kunnen solliciteren via het Sandvik Intranet.
Voor vragen kan je contact opnemen met HR Services, Hrservices.europe@sandvik.com, +31 (0)800 0222 018.
Sandvik is een internationale industriële groep met geavanceerde toonaangevende producten in verschillende gebieden - gereedschappen voor het snijden van metaal, apparatuur en gereedschappen voor de mijnbouw en de bouwsector, roestvrij materialen, speciale legeringen, metalen en keramische weerstand materialen evenals processystemen. In 2015 had de groep ongeveer 46.000 medewerkers en vertegenwoordiging in 150 landen, met een jaarlijkse omzet van ongeveer 91 miljard SEK.
Deadline: 16 Oct
Job-ID: 346786