Header

Amnesty International marketeer


Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechtendocumenten. In navolging van deze visie is het de missie van Amnesty International om onderzoek te doen en actie te voeren gericht op het voorkomen en beëindigen van ernstige schendingen van deze rechten. In Nederland telt de organisatie bijna 300.000 leden en donateurs. Er werken ca. 200 medewerkers waarvan ongeveer tweederde betaald.
                          Voor de afdeling Marketing zoeken wij per direct een
                                                      marketeer
                                           voor 32 uur per week
Functie
Wij zijn op zoek naar een creatieve marketeer met gevoel voor fondsenwerving in het hogere segment (Major donors). Je hebt een ondernemende en hands on mentaliteit, hebt vernieuwende ideeën gericht op fondsenwerving en je bent niet bang om deze ideeën in acties om te zetten en uit te voeren. Je bent gewend om vanuit de klant nieuwe proposities te ontwikkelen. Verder heb je on-line marketing ervaring en ben je nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de markt. Je legt makkelijk contact, en je draagt de doelstelling van Amnesty een warm hart toe. 
De marketeer is verantwoordelijk voor het opzetten van een middel donor programma. Je ontwikkelt voor een specifiek deel van onze achterban een passende propositie met als doel Amnesty’s Major donor segment te vergroten.
Afdelingsinformatie
De afdeling Marketing bestaat uit de drie eenheden; Fondsenwerving particulieren, Collecte en Relatiemanagement. De afdeling heeft tot doel de inkomsten van Amnesty International (AI) te maximaliseren, zodat de organisatie zich actief kan blijven inzetten voor de bescherming van mensenrechten. De marketingafdeling is verantwoordelijk voor de vertaling van de behoeften en motieven van onze doelgroep om Amnesty te steunen. De marketeer is werkzaam binnen de eenheid Relatiemanagement (Major donors). De coördinatoren van de drie eenheden rapporteren aan het afdelingshoofd.
Je werkzaamheden
  • ontwikkelen, testen en uitvoeren van (nieuwe) fondsenwervingsactiviteiten gericht op het hogere segment
  • zich verdiepen in de steunmotivatie van Amnesty’s achterban en het ontwikkelen en uitvoeren van proposities en programma’s
  • analyseren, interpreteren en rapporteren van de resultaatgegevens en vertalen naar concrete activiteiten
  • implementeren van verbeteracties om de (lopende) activiteiten te blijven optimaliseren
  • meedenken bij de ontwikkeling van loyaliteitprogramma’s
  • verantwoordelijk voor het, in overleg, opstellen van planningen, begrotingen en het bewaken van het budget en de te behalen doelstellingen
Je profiel
  • relevante opleiding op minimaal HBO-niveau, aangevuld met een marketing opleiding
  • minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met fondsenwerving/direct marketing
  • analytisch, creatief en flexibel 
  • ervaring met online marketing
  • zelfstandig en in teamverband kunnen werken
  • goede beheersing van de Nederlandse taal
  • affiniteit met het werk van Amnesty
Arbeidsvoorwaarden
Wij zoeken per direct een nieuwe marketeer. De aanstelling is voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar voor 32 uur per week. De functie heeft een tijdelijk karakter in verband met het uitwerken van het visieplan van de afdeling Marketing. Na een jaar zal bekeken worden of de functie wordt gecontinueerd.
De arbeidsvoorwaardenregeling van Amnesty International is van toepassing. Het salaris bedraagt bij indiensttreding min. € 2.775,02 en max. € 3.376,22 met een maximale uitloop tot € 4.271,97 bruto per maand bij een 40-urige werkweek.
Wij bieden een prettige werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen.
 Sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Irma van Zanten, afdelingshoofd Marketing, tel. 020-6264436 of via e-mail: I.vanzanten@amnesty.nl. Aanwezig ma t/m do.
Je sollicitatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk vrijdag 26 oktober a.s. via het sollicitatieformulier: http://www.amnesty.nl/solliciteren-bij-amnesty.
 De kandidaten die uitgenodigd worden ontvangen hierover uiterlijk donderdag 8 november 2012 bericht. De eerste gespreksronde zal plaatvinden op dinsdag 13 november en de tweede op woensdag 21 november 2012.