Header

Medewerker Projectsteun

Voor de ondersteuning van het bestuur bij werkzaamheden aangaande de primaire doelstelling: Projectsteun zoekt het Nederlands Albert Schweitzer Fonds een enthousiaste en gemotiveerde
Medewerker Projectsteun 8 uur per week (0,22ft)                                                                                                                    
Nederlands Albert Schweitzer Fonds
Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) verstrekt startsubsidies, door middel van een directe microgift, aan kleinschalige, lokale gezondheidszorgprojecten in Sub-Sahara Afrika. Het NASF doet dit op basis van de levensvisie van Albert Schweitzer: Eerbied voor het leven, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat. Albert Schweitzer – Nobelprijswinnaar voor de vrede 1952 - is o.a. bekend omdat hij begin 20ste eeuw het Lambaréné ziekenhuis in Gabon heeft gebouwd.
Het NASF is een kleine organisatie waarin alle betrokkenen met veel enthousiasme, flexibiliteit en inzet werken. De Stichting NASF bestaat uit twee stafleden en een vrijwillig bestuur. De organisatie krijgt ondersteuning van stagiair(e)s en vrijwilligers.
Functieprofiel
De afgelopen jaren heeft het NASF intern veel aandacht geschonken aan het verbeteren en professionaliseren van haar primaire activiteit: Projectsteun. Dit betrof o.a. het aanscherpen van het beleid en het optimaliseren van de administratie. Binnenkort zal de voorzitter van de stichting aftreden, die altijd een groot deel van de werkzaamheden op het gebied van projectsteun op zich nam. Deze taken zullen een groot deel vormen van de nieuwe functie medewerker projectsteun.
Het NASF zoekt iemand met kennis en ervaring op het gebied van projectselectie en communicatie van kleinschalige gezondheidszorgprojecten in Afrika. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit projectselectie volgens selectiecriteria, begeleiden van projectmonitoring en- evaluatie en interne en externe projectcommunicatie. Je zult hiervoor direct contact hebben met bestaande en nieuwe projecten in Afrika en onze contactpersonen op locatie. Ook werk je binnen de Nederlandse branche van ontwikkelingssamenwerking i.v.m. publiciteit, communicatie en financiering. Als medewerker projectsteun stuur je de werkgroep projectsteun aan, bestaande uit een bestuurslid en vrijwilliger, en heb je regelmatig overleg met het bestuur en de project manager. De medewerker projectsteun wordt aangestuurd door de project manager in de dagelijkse activiteiten en ondersteund vanuit het secretariaat.
Taken:
  • 1e Projectselectie t.b.v. bestuursvergadering.
  • Coördineren van een nieuwe werkgroep Projectsteun (vrijwilligers).
  • Communicatie met (nieuwe) projecten en (nieuwe) lokale contactpersonen in Afrika
  • Interne en externe communicatie projectsteun i.s.m. Project Manager
  • Jaarlijkse evaluatie Projectsteun t.b.v. interne evaluatie en jaarverslag
  • Bijwonen van 4 tot 6 vergaderingen in de avonduren per jaar
Profiel:
  • Minimaal 3 jaar inhoudelijke ervaring met gezondheidszorg projecten in Afrika.
  • Ervaring en/of kennis van kleinschalige ontwikkelingshulp in Sub-Sahara Afrika.
  • Goede communicatieve vaardigheden, in het bijzonder intercultureel.
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • Uitstekende kennis van het Nederlands, Engels en bij voorkeur ook Frans.
  • Affiniteit met doelstellingen en het projectbeleid van het NASF.
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.
  • Enthousiast, gemotiveerd, initiatiefrijk en flexibel.
  • Woonachtig in regio Utrecht is een pre.
Wat biedt het Nederlands Albert Schweitzer Fonds
  • Enthousiaste en gedreven collega’s. 
  • Ontwikkelingswerk met inhoud en een goed doel.
  • Mogelijkheid tot het uitbreiden van kennis en ervaring op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.
  • Een organisatie waar Respect bovenaan staat.
Het betreft een functie voor 8 uur per week (0.22 ft). In overleg kunnen de werktijden flexibel worden ingezet op de dinsdag of donderdag. Afhankelijk van opleiding, ervaring en kennis zal inschaling plaatsvinden in schaal 7 van de CAO Welzijn met een salaris van minimaal  € 2.164, - en maximaal € 2.973, - per maand bij een volledige werkweek van 36 uur. Eventuele reiskosten worden vergoed.
Solliciteren
Reacties dienen uiterlijk 18 oktober 2012 bij het NASF binnen te zijn, per email: info@nasf.nl t.a.v. Dhr. F. van der Hoeven, voorzitter Nederlands Albert Schweitzer Fonds.
Wij hebben dinsdag 30 oktober gereserveerd voor de eerste gespreksrondes en dinsdag 6 november voor de tweede gespreksronde. Wij nemen alleen contact op met kandidaten die uitgenodigd worden voor de eerste gespreksronde. Wij streven er naar de procedure af te ronden vóór 23 november.
Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Dhr. F. v.d. Hoeven via pfc4u@xs4all.nl of tel. 071  5171975 of 06 12216040.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je tot uiterlijk 15 oktober 2012 een email sturen aan Mw. Lotti Atherton via lotti.atherton@nasf.nl of bellen naar tel. 030 8801499 (dinsdag en donderdag). Voor meer informatie over het NASF kijk op www.nasf.nl.