Header

Senior inhoudelijk medewerker Verkeer

De lucht in Nederland is de vieste van Europa. Daarom voeren wij samen met actieve bewonersgroepen in de grote steden van Nederland campagne voor gezonde lucht. Daarvoor moet er in het Nederlandse mobiliteitsbeleid veel veranderen. Wij zoeken een collega voor inhoudelijke versterking van onze campagne. Weet jij welk effect het verkeer op het milieu heeft? Welke maatregelen nodig zijn voor gezondere lucht? Kun jij technische, inhoudelijke informatie vertalen naar gewone mensentaal? En ben je tegelijkertijd ook een goede gesprekspartner voor ambtenaren en Tweede Kamerleden? Dan is deze baan wat voor jou!

Wij zoeken een  inhoudelijke strateeg met een communicatieve inslag.  


Wat doet de inhoudelijke medewerker?
Als inhoudelijk medewerker ben je mede verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse verkeerscampagnes, onder andere op het gebied van luchtkwaliteit, weguitbreidingen en prijsbeleid. Samen met de campagneleider en collega's vanuit de disciplines achterban en communicatie ontwikkel je de strategie voor onze campagnes. Jouw rol is om technische onderwerpen en actuele ontwikkelingen te vertalen voor onze campagnes. Je bent dan ook een kei in strategisch denken en weet zowel op lange termijn als op korte termijn welke stappen genomen moeten worden om de milieugevolgen in Nederland kleiner te maken. Je hebt kennis van politieke en bestuurlijke procedures en hebt bewezen kennis - door opleiding en/of ervaring - van verkeersthema's, bij voorkeur luchtkwaliteit.  Wij werken veel samen met actieve bewoners(groepen), hierbij komen jouw communicatie vaardigheden goed van pas.

Wat zoeken wij?
Je zet ingewikkelde materie om in een helder verhaal. Je beheerst je eigen onderwerpen, volgt ontwikkelingen en weet snel feiten op een rijtje te zetten zodat Milieudefensie op actualiteiten kan reageren. Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen voor verkeersproblematiek. Je bent proactief, komt met plannen en hebt oog voor het bereiken van resultaten.

Wij bieden:  
Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar.  Het salaris ligt, afhankelijk van ervaring, tussen EUR 2.788,-  en EUR 3.838,- bij een fulltime dienstverband.


Meer informatie:  
Ivo Stumpe, campagneleider Verkeer, tel: 020 5507 381
Reacties met motivatie vóór 13 oktober as. naar solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van vacature ' Senior Inhoudelijk Medewerker Verkeer'.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.