Header

Beleidsmedewerker Accountability

ICCO Cooperatie is op zoek naar gemotiveerde collega's die onze missie tegen armoede en onrecht steunen en zich in willen zetten voor een wereld waarin mensen in waardigheid en veiligheid kunnen leven.
ICCO Cooperatie is een wereldwijde organisatie. ICCO werd in 1964 opgericht en in 2012 omgevormd tot een cooperatie. De leden van de cooperatie zijn Edukans, de Protestantse Kerk in Nederland/Kerk in Actie en de vereniging coPrisma.
Wij werken op het gebied van duurzame economische ontwikkeling, democratie en vrede, toegang tot basisvoorzieningen, voedselzekerheid en klimaatverandering met een varieteit aan organisaties.
Naast een internationaal hoofdkantoor in Nederland (Utrecht) hebben we 7 regionale kantoren. ICCO Cooperatie heeft ongeveer 300 werknemers (60% niet-Nederlands) en een budget van EU 100 miljoen in 2013.
Samen met de Protestantse Kerken in Nederland voert ICCO een Shared Service Centre voor diensten op gebied van HRM, ICT en Finance. Een van de onderdelen van het SSC is de Planning, Monitoring, Evaluation en Learning (PMEL) unit. De unit ontwikkelt en verbetert het instrumentarium, de methoden en procedures voor planning, monitoring en evaluatie van resultaten van het werk. Ze verzorgt de managementinformatie voor strategische onderdelen van de organisatie. De unit is daarnaast verantwoordelijk voor het PMEL-beleid en steunt de Regional Offices en de leden van ICCO Cooperatie in het uitvoeren daarvan
Wij zijn voor het SSC op zoek naar een:
Beleidsmedewerker Accountability (m/v)
(32 uur, voor de periode van 1 jaar)
Over de functie.
Als beleidsmedewerker Accountability ben je voor de helft van de tijd verantwoordelijk voor de totstandkoming en het schrijven van het Jaarplan en het Jaarverslag voor de belangrijkste financier (Miniserie van Buitenlandse Zaken). Je schrijft het jaarverslag in nauwe samenwerking met de collega's van de afdeling Marketing & Communicatie en de Afdeling Policy en Development en bent ook beschikbaar voor andere werkzaamheden die het rapportageproces goed verankeren binnen ICCO Cooperatie. Daarnaast ben je vanuit je capaciteiten op PMEL verantwoordelijk voor het onderhouden en doorontwikkelen van het Management Information System in brede zin en het ontwikkelen van de strategie van ICCO Cooperatie op gebied van Open Data. Beide activiteiten zijn nadrukkelijk gericht op de toekomst van de organisatie. Ook ben je betrokken bij coordinatie en uitvoering van enkele specifieke PMEL activiteiten van de PMEL unit. Daarbij bewaak je de bijbehorende budgetten en planning.
De standplaats is Utrecht.
Wat vragen wij
  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en tenminste 5 jaar relevante ervaring op het terrein van Planning, Monitoring, Evaluatie en Learning.
  • Je hebt goede redactionele vaardigheden, en bent goed in staat vanuit een helicopter view beleids- en resultaatsgerichte informatie voor de backdonor toegankelijk te maken.
  • Je hebt bij voorkeur ruime kennis en ervaring met internationale samenwerking en je vindt het een uitdaging om middels je werk een bijdrage te leveren aan strategisch denken over de toekomstbestendigheid van de sector.
  • Je Nederlandse en Engelse mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is uitstekend. Je bent creatief en initiatiefrijk, kunt goed plannen en organiseren en doorzetten als het nodig is.
  • Je hebt een sterk probleemoplossend vermogen en denkt vanuit je vakkennis ook kritisch mee als het om strategische vraagstukken gaat.
  • Je bent stressbestendig, accuraat en beschikt uiteraard over goede communicatieve vaardigheden, ook in de andere culturele setting van onze regiokantoren. Ervaring met het schrijven van een jaarverslag is een pre.
  • Je hebt affiniteit met de christelijke 'roots' van ICCO.
Wat bieden wij
Een baan in een hardwerkend en gezellig team waar je je kennis en kunde kwijt kunt en waar ruimte is voor nieuwe ideeen en initiatieven. Het gaat om een aanstelling van 1 jaar.
De arbeidsvoorwaardenregeling van ICCO is van toepassing. Het salaris bedraagt minimaal EU 2.231,-- en maximaal EU 3.773,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Naast een vakantietoeslag (8%), biedt ICCO een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3%.
Voor meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Dieneke de Groot, coordinator PMEL unit. Telefoon: 030-6927810; e-mail: dieneke.de.groot@icco-cooperation.org. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Reageren
Je schriftelijke reactie met CV kun je t/m 27 april 2014 sturen naar ICCO, afdeling P&O Services, vacancies@icco-cooperation.org, onder vermelding van vacaturenummer 2014-003.