Header

Beleidsmedewerker Gender Vrede Veiligheid

Interesse in veiligheid wereldwijd en gendervraagstukken? Kom het WO=MEN team versterken!
WO=MEN Dutch Gender Platform is een innovatief netwerk waarin uiteenlopende ontwikkelingsorganisaties, bedrijven, gender & vrouwenrechten organisaties, ondernemers, kennisinstellingen en activisten samenwerken. Het platform zet zich met succes in voor gelijke rechten van vrouwen en mannen in de wereld. Dat doen we door het versterken van kennisuitwisseling en -ontwikkeling tussen Nederlandse actoren en door lobby & advocacy gericht op politici en beleidsmakers (o.a. Tweede Kamerleden en de ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie en Onderwijs Cultuur en Wetenschap). Thema's zijn o.a.: gender, vrede & veiligheid, duurzame economische ontwikkeling, Nederlands beleid en gender justice bij de Verenigde Naties.
Ter versterking van ons dynamische, kleine team zoeken wij per september 2014een:
Beleidsmedewerker Gender Vrede Veiligheid
(0,8 fte - 32 uur)
Gender, Vrede, Veiligheid is een van de grootste 'thema's van WO=MEN Dutch Gender Platform. Veel lidorganisaties van WO=MEN zetten zich actief in voor genderproblematiek in (post)conflict gebieden en proberen met andere Nederlandse actoren hun inzet te coordineren en te versterken. Jij bent een spilfiguur op het gebied van Gender, Vrede & Veiligheid vraagstukken in Nederland en coordineert de inzet van de leden van WO=MEN en tussen de leden en de Nederlandse overheid.
Taken:
Samen met een collega beleidsmedewerker ben jij verantwoordelijk voor:
* Bijdragen aan coordinatie en lobby voor Gender Vrede & Veiligheid naar Nederlandse beleidsmakers en uitvoerders. Samen met de leden uitwerken van gezamenlijke lobbycampagnes en strategieen;
* Bijdragen aan de coordinatie van het Nationaal Actie Plan 1325 'Vrouwen Vrede en Veiligheid' namens het maatschappelijk middenveld. Het NAP 1325 is een innovatief samenwerkingsinitiatief tussen 57 organisaties waaronder het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Defensie, OC&W, Veiligheid & Justitie, universiteiten en diverse NGO's. Jouw taak is het faciliteren en organiseren van kennisuitwisseling op het onderwerp tussen WO=MEN leden en externen o.a. middels (netwerk)mailings, organiseren van bijeenkomsten van de NGO werkgroep Gender Vrede en Veiligheid en diverse NAP 1325 werkgroepen;
* Het informeren van WO=MEN leden over actuele kansen, ontwikkelingen en evenementen op het gebied van gender en internationale samenwerking;
* Het ondersteunen en faciliteren van matchmaking tussen WO=MEN leden en externen;
* Het onderhouden van contacten met lidorganisaties, ambtenaren van Buitenlandse Zaken, Defensie, Veiligheid & Justitie, Politie, de Tweede Kamer en internationale organisaties;
* Het schrijven van subsidievoorstellen en monitoringsrapportages, nieuwsbrieven voor WO=MEN leden, voeden van informatiedeling via WO=MEN communicatiekanalen zoals de nieuwsbrieven en social media; het ondersteunen bij de organisatie van Algemene Ledenvergaderingen en overige verenigingstaken.
Jouw profiel:
* Een passende opleiding op HBO/VWO niveau
* Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in internationale samenwerking op het gebied van gender / vrede & veiligheid;
* Aantoonbare kennis over gender- en vrede & veiligheidvraagstukken;
* Aantoonbare ervaring met lobby & advocacy en samenwerking in netwerkverband;
* Kennis van en ervaring met diverse IS actoren in Nederland;
* Een vlotte pen: kundig in het schrijven van lobbybrieven, verslagen, nieuwsberichten en artikelen;
* Kennis van en ervaring met het succesvol gebruiken van social media voor professionele doeleinden;
* Zelfstandig, accuraat, flexibel en proactief.
Ons aanbod
Een inspirerende organisatie die toegang biedt tot een breed scala aan ontwikkelingsorganisaties, ministeries en politici. Het WO=MEN netwerk is dankzij de successen in de afgelopen periode bezig met een inhoudelijke en professionele groei. De sfeer is collegiaal en betrokken.
WO=MEN zet zich in voor diversiteit en gelijke rechten. Personen van alle culturele achtergronden, mannen, vrouwen en alle genderidentiteiten zijn van harte welkom om te solliciteren.
Informatie over de functie kun je inwinnen bij Sophie Kesselaar (s.kesselaar@wo-men.nl) en Elisabeth van der Steenhoven (e.vandersteenhoven@wo-men.nl) of telefonisch via 070-3923106.
Mail je motivatiebrief en curriculum vitae uiterlijk vrijdag 15 augustus 2014 naarinfo@wo-men.nl. De gesprekken zullen op maandag 25 augustus plaatsvinden. Een mogelijk tweede gesprek zal op donderdag 28 augustus plaatsvinden.