Header

UTVECKLINGSINGENJÖR INOM RÅVARUTEKNIK

ANALYTISK & INITIATIVRIK?
VI VILL VETA MER OM DIG
Sandvik Materials Technology (SMT) är en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar samt metalliska och keramiska motståndsmaterial för de mest krävande industrierna. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt en världsledande metallurgi och FoU-verksamhet.
Raw Material Yard and Engineering är en enhet inom funktionen Sourcing and Logistics. Avdelningen ansvarar för mottagning, provtagning och lastning av råmaterial på råvarugården samt hantering och bearbetning av returstål och restprodukter. Inom avdelningens ansvarsområden ligger också tekniska funktioner såsom råvaruoptimering, produktkalkyler och råmaterialrelaterad processteknik. Vi söker nu en utvecklingsingenjör med ett intresse för siffror och beräkningar. Vi erbjuder en roll med stort eget ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.
Arbetsuppgifter
Som utvecklingsingenjör inom råvaruteknik ansvarar du för att utveckla och underhålla system, data och processer för att säkerställa att Sandviks ståltillverkning sker med låga råvarukostnader. Du ansvarar även för de råvarukostnadskalkyler som ligger till grund för hela SMT:s produktkostnadskalkyler.
I din roll arbetar du bland annat med att utnyttja optimeringsberäkningar för att ta fram kostnadsestimat på nya potentiella stålsorter, räkna på lönsamheten i att använda nya råvarualternativ som inköparna hittat på marknaden samt finjustera optimeringssystem för att styra och balansera om råvarulagret.
Din profil
Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning i metallurgi/ teknisk fysik eller en magisterexamen i matematik, alternativt har du en likvärdig utbildningsbakgrund. Det är viktigt att du har grundläggande kunskaper inom programmering och tidigare erfarenhet från ståltillverkning är meriterande. Du har mycket goda datorkunskaper, hanterar Excel väl och har du dessutom kunskaper inom specifika datasystem som PÄR och ROS är det meriterande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är flexibel med ett analytiskt, systematiskt och ansvarsfullt arbetssätt och en god förmåga att inta helhetsperspektiv. Vissa delar av arbetet utförs på egen hand och vi ser därför att du är självgående och initiativrik med ett stort intresse för att utveckla både ditt arbete och ditt arbetssätt.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Magnus Josefsson, rekryterande chef, +46 (0)70 203 72 85
Fackliga kontaktpersoner
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66
Magnus Isomäki-Krondahl, Sveriges Ingenjörer, 026-26 90 73
Välkommen med din ansökan senast 2015-08-10. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 339154.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Karin Wallón
Följ oss även på facebook.se/sandvik.karriar
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2014 cirka 47 000 anställda, representation i cirka 130 länder och en omsättning på cirka 89 miljarder SEK.
Deadline: 10 Aug
Job-ID: 339154