Header

SAVE THE CHILDREN NEDERLAND Relatie Manager Bijzondere Giften

Save the Children is per direct op zoek naar relatie-gedreven fondsenwerver om ons team te komen versterken. Wij zoeken een ervaren, ondernemende relatiemanager om een strategie voor grote giften te ontwikkelen en uitvoeren. Wil jij jouw expertise op het gebied van filantropie en relatie management gaan inzetten om samen met ons de doelstellingen van Save the Children Nederland te behalen? Dan is deze functie voor jou.
De organisatie
Save the Children is 's werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie met programma's in 124 landen. Ruim 27.000 medewerkers zetten zich dagelijks in om medische zorg, kwalitatief goed onderwijs en betere leefomstandigheden te realiseren voor kinderen.
Save the Children staat voor de overtuiging dat elk kind, waar ook op aarde, recht heeft op gelijke kansen en een goede en gezonde toekomst verdient. Onze medewerkers staan daarom overal ter wereld naast kinderen die in de knel zitten door conflicten, misbruik of uitbuiting. Wij helpen en begeleiden deze kinderen net zolang totdat ze weer perspectief hebben op een goede en gezonde toekomst. Dit doen we dankzij de steun van onze donateurs die, net als wij, geloven in de kracht van kinderen om straks zelf de wereld te veranderen.
Plaats in de organisatie
De afdeling Fondsenwerving heeft als doel middelen ter beschikking te krijgen om zo onze wereldwijde ambities voor kinderen waar te maken. De afdeling bestaat uit ervaren professionals op verschillende disciplines die zowel op direct marketing op de consumentenmarkt als een-op-een (relationele) werving werkzaam zijn. De Relatiemanager Bijzondere Giften is een schakel tussen team Partnership Management en team Particulieren en rapporteert aan de manager afdeling Fondsenwerving.
De functie
Wij zoeken een kandidaat met ervaring in de fondsenwervingsbranche, bij voorkeur met grote giften en nalatenschappen, die ook de potentie heeft om mee te groeien in de functie, de afdeling en vooral met de ambities van de organisatie. Hiervoor hebben we iemand nodig die weet een 'major gifts' programma van begin af aan te bouwen maar ook uitvoeren. Je bent zelf dus zowel een strateeg als een sterke relatie manager.
Wat doe je?
 • Vanuit de overall fondsenwervende strategie stel je jouw deelplannen op en voer je deze uit voor werving en behoud van grote giftgevers.
 • Je bent relatiemanager voor een portfolio van hoogwaardige donateurs. Je bouwt en bewaakt deze relaties zorgvuldig, kent de interesses en betrekt hen bij de organisatie.
 • Je stelt samen met je collega's de strategieen op voor de 'high value' particulieren fondsenwerving programma's en waarborgt dat deze worden gecommuniceerd en uitgevoerd.
 • Je identificeert potentiele nieuwe relaties in het bestand van Save the Children, in het relatienetwerk van de organisatie en, al dan niet via intermediairs, daarbuiten.
 • Je ontwikkelt waar nodig op maat proposities voor (potentiele) donors (of donateurs? Wordt door elkaar gebruikt)
 • Je bouwt aan een relevant netwerk van intermediairs (waaronder notarissen en private banking).
 • Je signaleert en benut nieuwe kansen, ontwikkelt plannen en systemen (zowel een op een relatiemanagement als een communicatieprogramma) en monitort de resultaten door middel van analyse, evaluatie en rapportages.
 • Je werkt met (financiele) targets en rapporteert daar regelmatig over.
 • Je kent en volgt alle recente ontwikkelingen in de markt op het gebied van 'major donors' en nalatenschappen en onderhoudt een netwerk van relevante in- en externe contacten op dit gebied.
Wie ben jij:
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en je leert snel dingen 'eigen' maken.
 • Tenminste enkele jaren werkzaam in een marketing, fondsenwerving of goede doelen omgeving bij voorkeur op relatiemanagement.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met het aansturen van externe partijen en leveranciers.
 • Je bent communicatief sterk, besluitvaardig en stressbestendig.
 • Je hebt aantoonbaar analytisch vermogen en denkt in oplossingen.
 • Je hebt een sterke focus op details en je bent accuraat.
 • Je bent commercieel ingesteld, proactief en innovatief.
 • Je bent sociaal, prettig in de omgang en je kunt je inleven in je doelgroepen.
 • Woonachtig in omgeving Den Haag is een pre.
Wij bieden jou:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega's krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen. De functie is voor 38 uur per week en je zult worden ingeschaald op basis van ervaring.
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.
Reageren:
Word jij blij van bovenstaande functie en denk je dat jouw bijdrage een verschil kan maken? Stuur dan een mail met je CV en motivatiebrief uiterlijk 31 maart naarwilma.barendse@savethechildren.nl.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sarah Clifton, telefoonnummer 070-3384448.