Header

Bestuurslid Duurzame Ontwikkeling gezocht

NJR is voor haar bestuur 2011 – 2012 op zoek naar een bestuurslid Duurzame Ontwikkeling die samen met de rest van het bestuur en in samenwerking met een werkorganisatie van ruim 20 medewerkers en honderden vrijwilligers de doelen van NJR kan realiseren. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en vier programmabestuursleden. Ben jij in staat Duurzame Ontwikkeling concreet te maken voor jongeren? Kun jij Nederlandse jongeren enthousiast maken voor duurzame thema’s? En ben jij in staat voor het belang van jongeren op te komen waardoor alle jongeren in Nederland de kans te krijgen laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen? Dan ben jij het bestuurslid dat we zoeken.


NJR
NJR geeft jongeren de kans te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen. Bij hen in de buurt, op school en tot aan de VN. Bij NJR werken jongeren samen met elkaar aan projecten en campagnes voor alle jongeren in Nederland. Daarnaast is NJR de schakel tussen jongeren, overheden en verschillende organisaties die zich met jeugd- en jongerenbeleid bezig houden. NJR is een vereniging die als non-profit en landelijke koepelorganisatie fungeert met als primaire focus het opkomen voor de belangen van jongeren. De leden van NJR zijn landelijke jongerenorganisaties.


Functieomschrijving
Als bestuur bepaal je, ben je verantwoordelijk voor en voer je mede het beleid van NJR uit. Dit houdt in dat je visie hebt, in staat bent de grote lijn te bewaken en dit concreet en inspirerend door kunt vertalen naar de praktijk. Daarnaast ben je als bestuur ook uitvoerend bezig door onder andere het ontwikkelen van projecten als ook aanwezig te zijn bij evenementen en activiteiten van NJR. Relatiemanagement is daarom een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Dit houdt het actief informeren en onderhouden van contacten met onze lidorganisaties en het onderhouden en uitbreiden van het relatienetwerk van NJR in. Je werkt samen met je collega’s binnen de werkorganisatie en je bent de schakel tussen jongeren(organisaties), politici, beleidsmakers en (politieke) instanties. Je mandaat loopt van 1 maart 2012 tot 1 juli 2012.

Het bestuurslid is vanuit het bestuur verantwoordelijk voor het coördineren van het programma Duurzame Ontwikkeling. Hij of zij ondersteunt ook inhoudelijk de jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling naar de VN, de werkgroep Duurzame Ontwikkeling en vrijwilligers. Meerdere keren per jaar worden er activiteiten georganiseerd voor de lidorganisaties. Het bestuurslid onderhoudt contacten en werkt samen met betrokken lidorganisaties en externe partners. Voor verschillende relevante organisaties en het ministerie Infrastructuur en Milieu is het bestuurslid inhoudelijk contactpersoon.


Functie-eisen
Voor alle bestuursleden geldt, dat ze:
- positief, toegankelijk, initiatiefrijk, analytisch en besluitvaardig zijn;
- jongeren motiveren en enthousiasmeren;
- creatief beleidsvraagstukken oplossen;
- het belang van jongeren goed onder woorden kunnen brengen;
- een uitdaging zien in het leggen en onderhouden van contacten met jongerenorganisaties en samenwerkingspartners;
- 24 uur in de week beschikbaar zijn;
- tussen de 18 en 29 jaar oud zijn.


Het bestuurslid Duurzame Ontwikkeling:
- kan Duurzame Ontwikkeling van een abstracte onderwerp terugbrengen tot een begrijpelijk en interessant onderwerp;
- kan jongeren enthousiasmeren voor duurzame thema’s;
- heeft affiniteit met de vele aspecten van duurzaamheid;
- heeft oog voor actuele veranderingen die interessant zijn voor jongeren;
- inhoudelijke achtergrond is een pre.


Wat krijg jij ervoor terug?
- Uitbreiding van bestuurlijke en beleidsmatige vaardigheden;
- Uitbouwen van je relatienetwerk zowel met jongeren als met beleidsmakers en anderen;
- Interessante en uitdagende werkervaring die goed voor je cv is;
- Een gezellige en inspirerende tijd;
- Bestuursleden van NJR krijgen een vergoeding van €450.-per maand en reiskostenvergoeding.


Meer informatie
Gelijk solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv naar sollicitatiecommissie@njr.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Neem voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure contact op met Maxime van ‘t Klooster via 0613426789. Solliciteren kan tot en met 19 februari, 19:00 uur.

Contact persoon:
Maxime van 't Klooster