Header

Fondsenwerver Zakelijke markt & Major donors


ActionAid is een kleine organisatie met 16 werknemers en een aantal enthousiaste vrijwilligers. Sinds 2007 zijn wij aangesloten bij ActionAid International, een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie  met partners in 42 landen. ActionAid wil zich in Nederland de komende jaren ontwikkelen tot een uitgesproken organisatie met een grote achterban. Voor de afdeling Fondsenwerving zoeken wij een: 
Fondsenwerver Zakelijke markt & Major donors (32-36 uur)
In deze rol ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van beleid en strategie voor de fondsenwerving van grote giften. Je maakt deel uit van een hecht team bestaande uit de fondsenwerver Particuliere markt en het hoofd Fondsenwerving. Daarnaast zul je veel schakelen met de afdelingen Programs en Policy en heb je volop contact met partners in Afrika.
Taken
  • Signaleren van nieuwe kansen voor projectfinanciering;
  • Identificeren van bestaande en potentiële grote gevers (binnen de bestaande achterban), connecties van bestuur en personeel, relevante en toegankelijke netwerken;
  • Doen van onderzoek (screening en achtergrondinformatie), opstellen van profielen van belangrijke donoren/relaties en uitwerken individuele contactstrategie;
  • Aangaan en opbouwen van relaties i.s.m. met directeur, bestuur en hoofd fondsenwerving;
  • Ontwikkelen van projectvoorstellen in samenwerking met (Afrikaanse) partners;
  • Schakelen met (Afrikaanse) partners over voortgang van de projecten, feedback aan donoren en eventuele veldbezoeken;
  • Ontwikkelen van effectief systeem voor fondsen- en relatiebeheer (m.g.v. CRM);
  • Opzetten van een (vrouwen)fonds dat aansprekend is voor verschillende donoren.
Profiel
Ben je de geschikte kandidaat voor deze functie, dan heb je een relevante opleiding op wo/hbo-niveau en minimaal vier jaar relevante werkervaring. Je bent een resultaatgerichte teamspeler met gevoel voor relaties en relatienetwerken. Je weet je passie voor ontwikkelingssamenwerking en/of Afrika goed op een ander over te brengen en vindt het een uitdaging om contact te leggen met invloedrijke/vermogende personen. Je kunt projectvoorstellen schrijven die zowel aansluiten bij het interessegebied van de donor als de prioriteiten van ActionAid. Je bent analytisch sterk en in staat om een goede afweging te maken tussen de verwachte opbrengst en de benodigde tijdsinvestering. Tot slot kun je goed schakelen met projectpartners in Afrika, ben je flexibel en laat je je niet snel uit het veld slaan.
Ons aanbod
Wij bieden je een veelzijdige en uitdagende functie. De aanstelling is voor 32-36 uur per week en de startdatum is zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 maart 2013. Het salaris is, afhankelijk van ervaring en kennis, maximaal € 3.146,- bruto per maand, daarbij oa. een eindejaarsuitkering en een bijdrage in het pensioen. De aanstelling is voor een jaar met uitzicht op verlenging. 
Direct solliciteren of meer informatie?
Voldoe je aan de criteria en ga je de uitdaging graag aan, stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk 14 januari 2013 voor 12.00uur per email naar Iris Frequin,iris.frequin@actionaid.org. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anika van den Bergh (Hoofd Fondsenwerving) per telefoon op 020-5206210 of per e-mailanika.van.den.bergh@actionaid.org (afwezig 24/12 – 7/01). De eerste gesprekken zullen di 15  en wo 16 januari gepland worden.