Header

Project Assistent Russische Federatie


Per direct zoeken wij een
 Projectassistent Russische Federatie
voor 16 uur per week
Functie
De hoofdtaak van de projectassistent vormt het organisatorische en inhoudelijk ondersteunen van de Werelddeelcoördinator bij het werk rond de Rusland campagne tot en met 31 december 2013. De projectassistent is betrokken bij de inbedding van de campagne in het lange termijn werk op het campagneland Rusland. Daarnaast kan de projectassistent, waar nodig, betrokken worden bij het bredere mensenrechtenwerk van AI op Europa en Centraal-Azië.
Afdeling
De projectassistent Russische Federatie maakt deel uit van de afdeling Landen en Internationale projecten en legt verantwoording af aan het hoofd van deze afdeling. De afdeling ondersteunt landengerichte en thematische campagnes met inhoudelijke expertise en vormt daarbij een belangrijke schakel tussen Amnesty Nederland en het Internationale Secretariaat van Amnesty International. 
Je werkzaamheden
  • leveren van input voor- en controleren van het campagnemateriaal, zoals externe communicatie en websitecontent
  • informeren van campagne team over actualiteiten in de Rusland in overleg met vrijwillige landenspecialisten
  • onderhouden van contacten met Amnesty Russia en andere relevante partners in de Russische Federatieonderhouden van contacten met relevante actoren in Nederland en met Amnesty's Internationaal Secretariaat (regionaal programma)
  • administratief en organisatorisch ondersteunen van activiteiten in Europa en Centraal Azië.
Je profiel
  • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur universitaire achtergrond in Oost-Europa Studies/Russische Taal en Cultuur/Internationaal Recht
  • aantoonbare werkervaring in een actieorganisatie of anderszins relevante werkervaring
  • affiniteit met het stimuleren en begeleiden van vrijwilligers
  • goede beheersing Engelse taal en bij voorkeur de Russische taal
  • aantoonbare kennis over de Russische Federatie en de mensenrechtensituatie in de CIS-regio
  • vertrouwd met het gebruik van sociale media
  • affiniteit met het werk van Amnesty
Arbeidsvoorwaarden
De aanstelling is voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar per direct voor 16 uur per week. Bij voorkeur verdeeld over 2/3 dagen per week.
De arbeidsvoorwaardenregeling van Amnesty International is van toepassing. Het salaris bedraagt bij indiensttreding min. € 2.607,18 en max. € 3.172,05 met een maximale uitloop tot € 3.859,28  bruto per maand bij een 40-urige werkweek.
Wij bieden een prettige werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen.
Sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Werelddeelcoördinator Henk Hulshof tel. 020-6264436 of via e-mail: h.hulshof@amnesty.nl.
Je sollicitatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk donderdag 7 februari a.s. via het sollicitatieformulier: http://www.amnesty.nl/solliciteren-bij-amnesty.
De kandidaten die uitgenodigd worden ontvangen hierover uiterlijk donderdag 15 februari 2013 bericht. De eerste gespreksronde zal plaatvinden op dinsdag 19 februari a.s. en de tweede op dinsdag 26 februari 2013.